Κοινή γραμμή Κύπρου - Ελλάδας για τουρκικές προκλήσεις (video)

Παρά την αναπόφευκτη απογοήτευση και την έλλειψη αισιοδοξίας που προκαλεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, δεν τερματίζεται η προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, αλλά αντιθέτως εντείνεται, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είπε ότι, με αξιοποίηση όλων των μέσων που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στη διάθεσή της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση, στη συμφωνημένη βάση και μακριά από αναχρονιστικά συστήματα.

Εκφράζοντας και δημόσιες ευχαριστίες προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για τη μεταξύ τους συνεργασία, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ο συντονισμός είναι καθημερινός, οι επιδιώξεις κοινές και οι δράσεις στοχοπροσηλωμένες και ταυτίζονται.

Επεσήμανε ότι τυγχάνει αναγνώρισης ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου στην περιοχή, με στόχο μέσα από μια θετική προσέγγιση, τη δημιουργία συνθηκών περιφερειακής ασφάλειας, συνεργασίας και σταθερότητας.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι με τον Νίκο Δένδια εργάζονται από κοινού εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργότερη εμπλοκή των Βρυξελλών στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Είπε ότι η συνεργασία αυτή εκτείνεται και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

xristodoulides.jpg

​ Η συνέχιση της τουρκικής παραβατικότητας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τις Βρυξέλλες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι Αθήνα και Λευκωσία αναμένουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία, ο κύριος Δένδιας είπε ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, στην Αμμόχωστο, παραβιάζοντας παράλληλα το διεθνές δίκαιο με προκλητικές και παράνομες ενέργειες.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έψεξε τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, καθώς και την απόπειρα εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεταναστευτικό.

Για το Κυπριακό, ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του προβλήματος. Όραμα μας, είπε, είναι μια νήσος επανενωμένη και απαλλαγμένη από στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις. Κατέστησε εκ νέου σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε καν για συζήτηση, η αξίωση της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για λύση εκτός του συμφωνημένου πλαισίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2021 - 14:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.