Αθήνα και Λευκωσία προβαίνουν σε συνεχείς διπλωματικές ενέργειες για τερματισμό τουρκικών προκλήσεων

  Αθήνα και Λευκωσία, έχουν επιδοθεί σε διπλωματικό αγώνα, προκειμένου να επιτύχουν τερματισμό των νέων τουρκικών προκλήσεων, στην κυπριακή και στην ελληνική Αόζ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει εκ νέου ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.  

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το σκάφος, υπό σημαία Μάλτας, το οποίο διενεργεί έρευνες για λογαριασμό ιταλικής εταιρείας, παρενοχλήθηκε από δύο τουρκικές φρεγάτες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένες έρευνες, είναι επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, ακόμη, ότι το ερευνητικό σκάφος το οποίο παρενοχλήθηκε εικοσι-ένα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου, είναι το ίδιο που δέχθηκε τουρκική παρενόχληση ανοικτά της Κρήτης.

Είπε, επίσης, ότι η περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δεσμεύτηκε παράνομα από την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το θαλάσσιο χώρο όπου πραγματοποιούν κοινή άσκηση Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε και στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για προκλητικές ενέργειες από πλευράς Αθήνας και Λευκωσίας και προσπάθεια παραβίασης της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Τόνισε ότι, εάν ο κύριος Τσαβούσογλου έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις του, θα ήταν καλό να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Κυπριακή Δημοκρατία ή να αποδεχθεί επίλυση της διαφοράς στο διεθνές δικαστήριο.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2021 - 12:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.