Η απόφαση του Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά», λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά» δήλωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, λέγοντας ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τη Νομική Υπηρεσία.


Ο κ. Παπαθεοδώρου κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο, σύμφωνα με την οποία η διατήρηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από τους παρόχους αντιβαίνει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης. Η σχετική νομοθεσία επιβάλλει στους παρόχους να διατηρούν δεδομένα των χρηστών για έξι μήνες, επιτρέποντας παράλληλα στην Αστυνομία να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Μιλώντας στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, όπου παρευρέθηκε στη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι διάβασε σήμερα την απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο.

«Θα τη μελετήσουμε εξονυχιστικά. Θα επιδιώξουμε οπωσδήποτε να έχουμε μια συνάντηση με τη Νομική Υπηρεσία για να δούμε τί προβλήματα και αν δημιουργούνται [προβλήματα] σε οποιαδήποτε εν εξελίξει διαδικασία ή και πώς προχωρούμε σε σχέση με το θέμα της διατήρησης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων» είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανάγκη να ψηφιστεί νέα νομοθεσία, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι δεν έχει άποψη σε σχέση με το θέμα, ανέφερε όμως ότι «πρέπει να τα δούμε με τη Νομική Υπηρεσία».

Η απόφαση, συνέχισε, μιλά για καθολική διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, μπορεί, συνέχισε «να υπάρχουν άλλοι τρόποι, θα δούμε πώς θα προσπεράσουμε ή θα προβούμε σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις για τροποποιήσεις οποιαδήποτε νομοθεσίας».

Σε άλλη ερώτηση αν επηρεάζονται οι έρευνες σε σχέση με την υπόθεση του Αζέρου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως στις πλείστες των υποθέσεων, δεν είναι μόνο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρατίθενται ως μαρτυρία, αλλά πολλές φορές είναι μέρος της μαρτυρίας

«Θα δούμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία πώς χειριζόμαστε τις υποθέσεις» είπε.

Κληθείς τέλος να απαντήσει αν έχει οριστεί συνάντηση με τη Νομική Υπηρεσία, είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμη, ανέφερε ωστόσο ότι οι συναντήσεις με τη Νομική Υπηρεσία είναι πολύ συχνές.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2021 - 12:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.