Γερμανία: Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν συνιστά απειλή για τον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο

Η έγκριση του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 για να διοχετευθεί ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία δεν θα απειλήσει τον εφοδιασμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Παρόλο που ο αγωγός είναι έτοιμος να αρχίσει τη λειτουργία του, για να γίνει αυτό, πρέπει ακόμη να πιστοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας και η σχετική ανάλυση του υπουργείου που αφορά το θέμα του εφοδιασμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη ρυθμιστική αρχή να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία.

«Στην ανάλυσή του, το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση της πιστοποίησης δεν απειλεί την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται επίσης ότι υπέβαλε την ανάλυσή του στη ρυθμιστική αρχή μετά από συζητήσεις με γειτονικές χώρες της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία είχαν την δυνατότητα της διαβούλευσης επί του θέματος.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή για να πιστοποιήσει τον αγωγό έχει προθεσμία έως τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά ενδέχεται να λάβει την απόφασή της νωρίτερα. Μόλις διατυπώσει τη σύστασή της, αυτή διαβιβάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει στην διάθεση της άλλους δύο μήνες για να αποφανθεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2021 - 07:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.