Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο ΥΠΕΣ στο Υπουργικό

Συγκεκριμένες εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο θέτει σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Θα καταθέσει επίσης συγκεκριμένη εισήγηση αναφορικά με την απόδοση κυπριακής υπηκοότητας στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, με μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο.

Ο κ. Νουρής δήλωσε χθες πως το πρόβλημα της άφιξης παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο επιδεινώνεται τον τελευταίο μήνα. Σημείωσε πως στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του θέματος, που εστιάζεται ξεκάθαρα στο θέμα της Πράσινης Γραμμής.

Για το θέμα της απόδοσης κυπριακής υπηκοότητας στα δυο παιδιά από το Λιοπέτρι είπε πως θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση στο Υπουργικό για να αποδοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά και πρόσθεσε ότι «με τις παραμέτρους που θα επεξηγήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Στο μεταξύ,  η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, δήλωσε χθες πως το Υπουργικό θα εξετάσει σήμερα πρότασή της για να δοθούν τέσσερις μήνες παράταση για την υποβολή αιτήσεων για καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 4.500 αιτήσεις, ωστόσο, σημείωσε πως οι οφειλές είναι πολύ περισσότερες από τις 4.500 αιτήσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2021 - 09:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.