Η Ελεγκτική απαντά σε δημοσιεύματα για την διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά στα δημοσιεύματα που αφορούν στην Έκθεσή της για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου του 2015.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία εμμένει στα ευρήματα της σχετικά με τη συνάντηση των Κυπριακών Αερογραμμών και της Ryanair, ως ενός εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δεν αναιρεί τα ευρήματά της σε σχέση με τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Διευκρινίζει ότι στην υπό αναφορά Έκθεσή της υπήρχε η αναφορά ως προς τη συνάντηση που είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου του 2014 και στην οποία παρευρέθηκαν η τριμελής Επιτροπή Διαπραγμάτευση, οι Κυπριακές Αερογραμμές με τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους και η Ryanair, ως ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Σημειώνει πως η εν λόγω αναφορά αναφέρει πως «στη συνάντηση με τη Ryanair παρευρέθηκε ο Δικηγόρος κ. Σωτήρης Πίττας του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC, ως νομικός σύμβουλος της Ryanair, πλαισιωμένος από άλλα τρία άλλα πρόσωπα που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου και τα οποία κατέγραψαν το όνομα τους στη λίστα των παρευρισκομένων ως Pitta Maria, Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou».

«Από επίσημα στοιχεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν δικηγόροι με το όνομα Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou αλλά Χριστοφίνης Νικόλας και Μαρία Κωμοδρόμου. Στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners φαίνονται και οι δύο ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό. Ο κ. Σωτήρης Πίττας και η κα Μαρία Πίττα φαίνονται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό», σημειώνεται.

Όπως προσθέτει η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσής της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ότι «ως προς τον τρόπο καταγραφής των ονομάτων των παρευρισκόμενων στη συνάντηση δικηγόρων, το ερευνών πρόσωπο, αφού εξέτασε τις δοθείσες εξηγήσεις και την περιβάλλουσα μαρτυρία, κατέληξε στο εύλογο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών ονομάτων των υπό έρευνα δικηγόρων ή του γραφείου στο οποίο ανήκουν».

Σύμφωνα με την απόφαση το Πειθαρχικό Συμβούλιο σημείωνε ακόμα ότι «ούτε και διαπίστωσε ότι οποιοσδήποτε των παρευρισκόμενων περιπλανήθηκε ως προς την ταυτότητα ή ιδιότητα των δικηγόρων και ως προς τις εμφανίσεις για ενδιαφερόμενα πρόσωπα».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι «απόλυτα σεβαστή», σημειώνοντας ότι «εν πάση περιπτώσει αφορά μέλη του και όχι ελεγχόμενο φορέα της Υπηρεσίας μας».

Ωστόσο, προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την ορθότητα και το εύλογο του συμπεράσματος που υπήρχε στη δική μας Έκθεση, ότι δηλαδή στη συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου 2014 ο δικηγόρος κ. Πίττας ήταν πλαισιωμένος από άλλα τρία πρόσωπα «που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Ινδονησία: Στους 22 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη ηφαιστείου
19:14
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand