Διαψεύδει DV για απειλές Τσαβούσογλου λόγω Πρέσβεων ο Αλτούν

ρεπορτάζ Άννα Ανδρέου

Ψευδή χαρακτηρίζει η τουρκική προεδρία δημοσίευμα της είδηση Deutsche Welle ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε σε παραίτηση στην περίπτωση που απελαθούν οι 10 Πρέσβεις. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, αντέδρασε στην είδηση της Deutsche Welle για απειλή παραίτησης του Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέροντας ότι ‘δεν μεταδίδετε μόνο ψευδείς ειδήσεις, αλλά δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας”. Ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει συγκεκριμένα ότι “ο υπουργός των Εξωτερικών μας διέψευσε αυτήν τη δήθεν είδηση χθες το βράδυ. Παρόλα αυτά, επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να είστε δημοσιογράφοι, θα αποσύρατε αυτές τις ειδήσεις και θα ζητούσατε συγγνώμη”.

Μπαχτσελί: Καμία αντίδραση για την Ελλάδα

Στο μεταξύ ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε ότι “Κανείς δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αντίδραση για τις αποφάσεις (του ΕΔΑΔ) κατά της Ελλάδας”. Υποστήριξε ακόμη ότι “10 πρεσβευτές μπήκαν στην ίδια θέση με τον Σόρος και τον Καβάλα και έφεραν ένα είδος μνημονίου στην Τουρκία. Αυτό το μνημόνιο είναι ανήθικο, δολοφονεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποτελεί συνωμοσία κατά της ανεξαρτησίας μας. Επομένως, είναι παράνομο. Κινήθηκαν ενάντια στη σύμβαση της Βιέννης και το Σύνταγμά μας. Οι πρέσβεις προσπάθησαν να κάνουν σαμποτάζ στην αξιοπρέπεια του κράτους δικαίου, της δικαστικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί “το βήμα πίσω από τη δήλωση της 18ης Οκτωβρίου, πρωτοστατούντος του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, σημαίνει ότι καμία ξένη αποστολή δεν πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει ξανά ένταση και κρίση μεταξύ των χωρών”. Για τον Οσμάν Καβάλα είπε ότι “εάν εκδοθεί ετυμηγορία εναντίον του, είναι πλέον ανάγκη να εκτίσει την ποινή του εδώ και μετά να σταλεί σε μία από τις 10 χώρες, των οποίων οι πρεσβευτές είπαν ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, αφαιρώντας και την υπηκοότητά του. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τη θέση του, δεν ανεχόμαστε ασέβεια”.

Ακσενέρ: Η Τουρκία υπέγραψε τις αποφάσεις ΕΔΑΔ

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Καλού Κόμματος (IYI Partisi), Μεράλ Ακσενέρ σε δηλώσεις της στο κανάλι, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, Karar TV σχολιάζοντας τη δήλωση των 10 Πρέσβεων είπε ότι “από τη στιγμή που μια χώρα έχει υπογράψει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του, παύει να αποτελεί εσωτερικό ζήτημα. Το να φωνάζει και να ξανα-φωνάζει ο κ. Ερντογάν, δεν ασκεί έτσι σωστή εξωτερική πολιτική”.

Πως επιλύθηκε η κρίση σύμφωνα με το Ρόιτερς;

Πάντως διπλωματική πηγή ανέφερε στο διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς η κρίση επιλύθηκε μεταξύ μιας αμερικανικής αποστολής και του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καθώς και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2021 - 18:28

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.