Σε πρόγευμα εργασίας για το ρόλο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις συμμετείχε η Πρόεδρος της Βουλής στην Αθήνα

Σε πρόγευμα εργασίας με τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων, με θέμα την ενδυνάμωση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις εν καιρώ κρίσης, συμμετείχε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Στη συνάντηση που έγινε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Δημητρίου τόνισε ότι το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της πραγματικής συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή αποτελεί προτεραιότητα καθώς καθορίζει την ποιότητα και λειτουργία κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος. Τα Κοινοβούλια οφείλουν να θωρακίσουν την ισότητα των φύλων και να πολεμήσουν κάθε μορφή διάκρισης που υφίστανται οι γυναίκες καθώς αποτελεί πλήγμα στα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας.

Οι γυναίκες, σημείωσε, επηρεάστηκαν πολλαπλά και δυσανάλογα από την υγειονομική κρίση. Συνεπώς πρόσθεσε, είναι επάναγκες να ληφθούν άμεσα μέτρα, περιλαμβανομένης της ποσόστωσης για την πολιτική εκπροσώπησή τους, ώστε να κατοχυρωθεί στην πράξη και να διαχυθεί η ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς του κράτους και της κοινωνίας.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε ότι οι γυναίκες της Κύπρου έχουν αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, τη δεξιότητα αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία για να διαχειριστούν σύνθετα ζητήματα και να ανταποκριθούν στους διαφορετικούς ρόλους και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Η συνεισφορά των γυναικών στην ευημερία των κοινωνιών και στην οικονομική ανάπτυξη, δημιουργεί τις βάσεις και τις προοπτικές για αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, συμπλήρωσε.

Τέλος, ενημερώνοντας τις γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και το ρόλο των γυναικών σε αυτή την κατεύθυνση, η κα Δημητρίου υπογράμμισε ότι η δυναμική προώθηση της ισότητας των φύλων στην εξωτερική πολιτική, ειδικότερα όσον αφορά στην πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων αλλά και στην οικοδόμηση της ειρήνης, είναι εξαιρετικής σημασίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2021 - 10:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Απίθανη θεωρεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας ο Επικεφαλής των ερευνών του εμβολίου της Οξφόρδης
16:35
Ν.Νουρής:Προσδοκία πριν το τέλος του χρόνου να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)
16:19
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Τα σημεία διενέργειας rapid test σήμερα Κυριακή 27/11
12:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand