Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ζητούμενο η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων

Τη σταθερή θέση της Μόσχας υπέρ μιας περιεκτικής, βιώσιμης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό, επαναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση ενόψει της επίσκεψης εργασίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στη ρωσική πρωτεύουσα.

Τονίζει ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στο διεθνές νομικό πλαίσιο, που καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών καθιστά σαφές ότι δεν προκρίνει την αναθεώρηση του μοντέλου λύσης στην Κύπρο ούτε την αλλαγή του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.

Υποδεικνύει ότι παραμένει ζητούμενο η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, προκειμένου να υπάρξει μακράς διάρκειας σταθερότητα στο νησί.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συνομιλίες. Στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται το Κυπριακό και οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα υπογράψουν το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022 - 2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2021 - 20:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.