Εφαρμογή στα κινητά βοηθά στη συλλογή γνώσεων και δεδομένων για τους επικονιαστές

Η παγκοσμίου φήμης εντομολόγος των Βρετανικών Βάσεων Δρ Κέλλυ Μαρτίνου καλεί τους λάτρεις της φύσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Flower-Insect Timed (FIT) Count, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε, για να μάθουν περισσότερα για τους επικονιαστές και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να συλλέξουν δεδομένα γι` αυτούς.

Ανακοίνωση από τις ΒΒ αναφέρει ότι η εφαρμογή FIT Count για κινητά, ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες στο το Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόγραμμα ‘’Επικονοιαζόμαστε’’ - Pollinator Monitoring Scheme και μετά την τεράστια επιτυχία της, είναι πλέον διαθέσιμη στην Κύπρο στα Αγγλικά και τα Ελληνικά για χρήστες iPhone και android.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής FIT Count περιλαμβάνει φυτά - στόχους της κυπριακής χλωρίδας και εκτεταμένες πληροφορίες για τους επικονιαστές, που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο νησί.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί η εφαρμογή, η Δρ Μαρτίνου είπε ότι για να γίνει ένα FIT Count, απλώς μετράμε τα έντομα που προσγειώνονται σε ένα φυτό - στόχο για 10 λεπτά και ανεβάζουμε τα δεδομένα στην εφαρμογή.

"Οι μετρήσεις FIT παρέχουν έναν υπέροχο τρόπο στους ανθρώπους να συνδεθούν με τη φύση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την κυκλοφορία της εφαρμογής στην Κύπρο και να συνεργαστούμε με άλλους σε όλο τον κόσμο, για πιο τυποποιημένες προσεγγίσεις για την παρακολούθηση των πολύτιμων επικονιαστών μας", ανέφερε.

Σύμφωνα με την Δρ Μαρτίνου οι επικονιαστές εκτιμάται ότι συνεισφέρουν 150 δισεκατομμύρια στερλίνες στην παγκόσμια οικονομία και τα άγρια ​​φυτά και περισσότερο από το 70% των καλλιεργειών χρειάζονται επικονιαστές για να παράγουν σπόρους και καρπούς.

"Οι επικονιαστές αντιμετωπίζουν πολλές απειλές, όπως την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την εντατικοποίηση της γεωργίας, τη χρήση φυτοφαρμακευτικών σκευασμάτων, την αστικοποίηση, τη φωτορύπανση, τα ξενικά είδη και την κλιματική αλλαγή και θεωρούμε δεδομένες τις υπηρεσίες που παρέχουν οι επικονιαστές, ενώ δεν θα έπρεπε, ειδικά αν σκεφτούμε τι θα χάσουμε αν χαθούν", προειδοποίησε.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2021 - 11:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.