Εφαρμογή στα κινητά βοηθά στη συλλογή γνώσεων και δεδομένων για τους επικονιαστές

Η παγκοσμίου φήμης εντομολόγος των Βρετανικών Βάσεων Δρ Κέλλυ Μαρτίνου καλεί τους λάτρεις της φύσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Flower-Insect Timed (FIT) Count, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε, για να μάθουν περισσότερα για τους επικονιαστές και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να συλλέξουν δεδομένα γι` αυτούς.

Ανακοίνωση από τις ΒΒ αναφέρει ότι η εφαρμογή FIT Count για κινητά, ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες στο το Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόγραμμα ‘’Επικονοιαζόμαστε’’ - Pollinator Monitoring Scheme και μετά την τεράστια επιτυχία της, είναι πλέον διαθέσιμη στην Κύπρο στα Αγγλικά και τα Ελληνικά για χρήστες iPhone και android.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής FIT Count περιλαμβάνει φυτά - στόχους της κυπριακής χλωρίδας και εκτεταμένες πληροφορίες για τους επικονιαστές, που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο νησί.

Εξηγώντας πώς λειτουργεί η εφαρμογή, η Δρ Μαρτίνου είπε ότι για να γίνει ένα FIT Count, απλώς μετράμε τα έντομα που προσγειώνονται σε ένα φυτό - στόχο για 10 λεπτά και ανεβάζουμε τα δεδομένα στην εφαρμογή.

"Οι μετρήσεις FIT παρέχουν έναν υπέροχο τρόπο στους ανθρώπους να συνδεθούν με τη φύση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την κυκλοφορία της εφαρμογής στην Κύπρο και να συνεργαστούμε με άλλους σε όλο τον κόσμο, για πιο τυποποιημένες προσεγγίσεις για την παρακολούθηση των πολύτιμων επικονιαστών μας", ανέφερε.

Σύμφωνα με την Δρ Μαρτίνου οι επικονιαστές εκτιμάται ότι συνεισφέρουν 150 δισεκατομμύρια στερλίνες στην παγκόσμια οικονομία και τα άγρια ​​φυτά και περισσότερο από το 70% των καλλιεργειών χρειάζονται επικονιαστές για να παράγουν σπόρους και καρπούς.

"Οι επικονιαστές αντιμετωπίζουν πολλές απειλές, όπως την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την εντατικοποίηση της γεωργίας, τη χρήση φυτοφαρμακευτικών σκευασμάτων, την αστικοποίηση, τη φωτορύπανση, τα ξενικά είδη και την κλιματική αλλαγή και θεωρούμε δεδομένες τις υπηρεσίες που παρέχουν οι επικονιαστές, ενώ δεν θα έπρεπε, ειδικά αν σκεφτούμε τι θα χάσουμε αν χαθούν", προειδοποίησε.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2021 - 11:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Η ΑΕΚ πέρασε με τεσσάρα από το Μακάρειο με πρωταγωνιστή τον Ντάρμπισαϊαρ (ΒΙΝΤΕΟ)
19:07
Β' Κατηγορία: Συνεχίζει πρώτη η ΕΝΠ
18:14
Ινδονησία: Τουλάχιστον 1 νεκρός, 41 τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου
17:58
Ελλάδα Κορονοϊός: 5.157 κρούσματα, 88 νεκροί και 697 διασωληνωμένοι
17:44
Τοξική παραπληροφόρηση τροφοδοτεί την καχυποψία και διαταράσσει τις εμβολιαστικές εκστρατείες
17:32
Γερμανία: Το SPD ενέκρινε την Προγραμματική Συμφωνία για συγκυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP
17:18
ΔΗΚΟ: Η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αφορά την Τουρκία
16:42
Χιλιάδες στους δρόμους κατά των περιορισμών για την Covid-19
16:29
Κ.Ε.: Η Κίνα στηρίζει την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
16:05
Σήμερα υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Πάπας
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand