Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες και ανεύθυνες οι δηλωσεις 10 Πρεσβειών στην Άγκυρα

Απαράδεκτες και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις δηλώσεις των δέκα δυτικών Πρεσβειών στην Άγκυρα σχετικά με τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα, οι Πρέσβεις και Επιτετραμμένοι των οποίων κλήθηκαν σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο όπου τους έγινε αυστηρή προειδοποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, “σήμερα το πρωί μια ομάδα Πρεσβευτών στην Άγκυρα, οι οποίοι εξέδωσαν κοινή δήλωση, σε αντίθεση με τις διπλωματικές πρακτικές, σχετικά με μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας κλήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών”. Τους κάλεσαν να μείνουν εντός των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης.

“Αυτή η άμετρη δήλωση που έγινε από τους Πρέσβεις/Επιτετραμμένους αυτών των χωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μια νομική διαδικασία που διεξάγεται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι απαράδεκτη. Αυτή η δήλωση που επιχειρεί να πολιτικοποιήσει τις νομικές διαδικασίες και να ασκήσει πίεση στην τουρκική δικαιοσύνη απορρίφθηκε. Μεταβιβάστηκε ότι η εν λόγω δήλωση είναι αντίθετη με το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα οποία οι Πρέσβεις ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Προστίθεται ότι “τονίστηκε στους αναφερόμενους ότι η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έχει καταγραφεί και στο Σύνταγμά μας και υπενθυμίζεται ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν θα επηρεαστεί από τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις”.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ “επισημάνθηκε ότι όσοι αγνοούν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ορισμένες χώρες που δεν έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, επικεντρώνονται μόνο στις υποθέσεις που σχετίζονται με την Τουρκία και ιδιαίτερα προσπαθούν να κρατούν την υπόθεση Καβάλα στην ατζέντα συνεχώς, είναι ανειλικρινείς και τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι Πρέσβεις/ Επιτετραμμένοι προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν εντός των ευθυνών των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021 - 13:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Νίκη της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ στο Τσίρειο
07:38
Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Αμμόχωστο για υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων
07:35
Οι Ταλιμπάν ζήτησαν τη βοήθεια της ΕΕ για τη λειτουργία των αεροδρομίων
06:56
Περού: Σεισμός 7,5 βαθμών στον βορρά
06:55
Τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα για αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού
06:40
Έντονη κριτική υπουργού Οικονομικών για την πορεία της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση
06:33
Συνεχίζονται οι ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές
06:30
Σύσκεψη σήμερα υπουργού Υγείας με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την παρούσα επιδημιολογική εικόνα
06:22
28 Νοεμβρίου
Δεύτερη ήττα για την Εθνική
20:25
Δύο θάνατοι και 337 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:54
Πρόβλημα με το VAR στο Τσίρειο, θα αρχίσει στις 19:30 το ΑΕΛ-ΑΕΚ
18:27
Ελλάδα-κορονοϊός: 3.823 νέα κρούσματα και 96 θάνατοι – Στους 647 οι διασωληνωμένοι
17:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand