Μπαχτσελί: Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας

Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτηρίζοντας τη ελληνογαλληνική αμυντική συμφωνία ύπουλη με κρυφό σκοπό.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της Ελλάδας και είπε ότι “επιδιώκει να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων προς όφελός της”. “Τα στρατόπεδα επανεμφανίζονται. Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία. Σε ποιον απευθύνεται αυτό το μήνυμα; Πώς μπορούμε να κάνουμε λόγο σε νομική και πολιτική συνέπεια του ΝΑΤΟ; Αυτή είναι μια συμφωνία με ύπουλο και κρυφό σκοπό”. “Η συμμαχία έχει πράγματι διασπαστεί. Η κριτική του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι ανεπαρκής.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας υπέγραψαν την παράταση της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας. Ορισμένες βάσεις από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θα ανοίξουν για δραστηριότητες των ΗΠΑ. Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας. Η Τουρκία εκφοβίζεται, η Τουρκία απειλείται. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει ορίσει την Ελλάδα ως τη βάση της σταθερότητας στην περιοχή. Κανείς δεν πρέπει να μας λέει παραμύθια. Βλέπουμε τις ενέργειες και τις υπεργολαβίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας και άλλων αντιτιθέμενων δυνάμεων. Σας προκαλούμε όλους! Όταν εξετάζουμε τις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα ακολουθήσει ακόμη πιο εχθρικές πολιτικές στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με βάση αυτές τις συμφωνίες”, ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Ο Τούρκος πολιτικός διερωτήθηκε ακόμη “Γιατί ο Ιμάμογλου επισκέφτηκε την Ελλάδα; Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του δημάρχου, του οποίου το πεδίο καθηκόντων περιορίζεται στην Κωνσταντινούπολη, να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη; Πού θέλει να φτάσει; Ποια ανάγκη τον έκανε να επισκεφτεί την Ελλάδα;”

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021 - 15:07

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
ΔΗΣΥ: Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
20:40
Ένας θάνατος και 492 νέα κρούσματα κορονοϊού
20:09
Μη επιβολή διοικητικού προστίμου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021
19:56
Κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων του lockdown
19:38
Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ, με 242 νεκρούς
19:12
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων
19:10
Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών
18:40
Ο Νταβίντ Μπατία στον Εθνικό
18:32
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand