Κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας, λένε οι οργανωμένοι γονείς

Οι οργανωμένοι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας στον Στρόβολο σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο σχολείο, με τα παιδιά να βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο.

Σημειώνουν ότι η κατάσταση εδώ και περισσότερο από ένα μήνα που υποδέχτηκε τους μαθητές το σχολείο, παραμένει τραγική με το προαύλιο να είναι γεμάτο από μπάζα, σίδερα, εκσκαφείς, μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη, βίδες και ξύλα και τα παιδιά μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Επισημαίνουν ότι το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ της Σχολικής Εφορείας και του εργολάβου προνοούσε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν πριν την έναρξη των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο, το πενταμελές του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ασκούσε πιέσεις από το καλοκαίρι.

«Ο εργολάβος όχι μόνο δεν τελείωσε εγκαίρως τις εργασίες αλλά φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα τα υλικά βρίσκονται εντός του σχολείου.Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εργολάβος και ο Πρόεδρος της σχολικής Εφορείας είχαν μεταβεί στο σχολείο και υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο εργολάβος, προφασίστηκε ότι υπήρχε βλάβη στα μηχανήματα και τα αντικατέστησε. Όπως είχε αναφέρει, οι εργασίες θα άρχιζαν το συντομότερο, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μετακινήσει τα κάγκελα πιο κοντά στα μπάζα και τον εκσκαφέα που έχει στο σχολείο», προστίθεται.

Οι οργανωμένοι γονείς προειδοποιούν με μέτρα, καθώς η όλη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Από τα έργα επηρεάστηκε και η ομαλή λειτουργία του προγράμματος των μαθητών που κάνουν το διάλειμμά τους σε μικρές ομάδες ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα. Το έργο, αναφέρουν, τέλος, κρίθηκε απαραίτητο για το σχολείο γιατί το μέγεθος των προηγούμενων κάγκελων και οι συχνοί βανδαλισμοί που δεχόταν το Δημοτικό στον Στρόβολο επέβαλλαν να ληφθούν μέτρα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021 - 11:59

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Οι Ταλιμπάν ζήτησαν τη βοήθεια της ΕΕ για τη λειτουργία των αεροδρομίων
06:56
Περού: Σεισμός 7,5 βαθμών στον βορρά
06:55
Τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα για αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού
06:40
Έντονη κριτική υπουργού Οικονομικών για την πορεία της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση
06:33
Συνεχίζονται οι ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές
06:30
Σύσκεψη σήμερα υπουργού Υγείας με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την παρούσα επιδημιολογική εικόνα
06:22
28 Νοεμβρίου
Δεύτερη ήττα για την Εθνική
20:25
Δύο θάνατοι και 337 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:54
Πρόβλημα με το VAR στο Τσίρειο, θα αρχίσει στις 19:30 το ΑΕΛ-ΑΕΚ
18:27
Ελλάδα-κορονοϊός: 3.823 νέα κρούσματα και 96 θάνατοι – Στους 647 οι διασωληνωμένοι
17:45
ΟΦΗ - Ιωνικός 2-1 στο 90' με Λάμπρου
17:27
Ύποπτο κρούσμα της Όμικρον στο Τιρόλο, η νέα παραλλαγή πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία λένε οι αρχές
17:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand