Στόχοι ΥΠΑΜ η συνέχιση των συνεργασιών με άλλες χώρες και η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΦ

Η συνέχιση και επέκταση των συνεργασιών με άλλες χώρες στον στρατιωτικό τομέα και η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς είναι οι κύριοι στόχοι του υπουργείου Άμυνας μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2022. Προβλέπονται συνολικά δαπάνες 470 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 127 εκατομμύρια ευρώ αφορούν το κεφάλαιο για την αμυντική θωράκιση.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης,ανέφερε ότι η πολιτική του υπουργείου Άμυνας κινείται σε έξι πυλώνες που αφορούν:

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης,ανέφερε ότι η πολιτική του υπουργείου Άμυνας κινείται σε έξι πυλώνες που αφορούν:

Τη συνεργασίας με άλλες χώρες

Την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς

Την εφαρμογή καινοτόμων και μεταρρυθμιστικών δράσεων.

Οικονομικά ζητήματα

Νομοθετικιά ζητήματα και

Την Περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική.

Ο υπουργός Άμυνας, ανέφερε παράλληλα ότι λόγω της μείωσης κάθε χρόνο των νεοεισερχομένων κληρωτών οπλιτών στην Εθνική Φρουρά λόγω της υπογεννητικότητας, ενδεχομένως να χρειαστεί να προσληφθούν περισσότεροι Συμβασιούχοι Οπλίτες. Επί τούτου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανέφερε ότι η παρουσία των ΣΥΟΠ έχει αυξήσει κατακόρυφα της επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2021 - 13:47

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.