Διεθνές μήτινγκ στίβου στην Κύπρο

Αρκετά σημαντικός θα είναι ο ερχόμενος Μάιος για τον κυπριακό στίβο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε την ΚΟΕΑΣ, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ότι θα της δώσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει διεθνές μήτινγκ στο 2022, το οποίο ωστόσο δεν θα περιλαμβάνεται στην κατηγορία των «χάλκινων» στην ηπειρωτική περιοδεία (Continental Tour Bronze meetings) -όπως αιτηθήκαμε-, αλλά θα ανήκει στην κατηγορία των European Permit Meetings. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η ΚΟΕΑΣ καλείται να διοργανώσει άψογα το συγκεκριμένο μίτινγκ, θέλοντας να περάσει με «άριστα» τις εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Λοζάνης, ενημέρωσε την ηγεσία της ΚΟΕΑΣ ότι για αρχή θα της δώσει την ευκαιρία να διοργανώσει στο 2022 πιο χαμηλής εμβέλειας μίτινγκ, το οποίο θα αξιολογήσει σε σημαντικότατους τομείς και αναλόγως της ικανοποίησης των ιθυνόντων της, θα το επανατοποθετήσει στο 2023. Άρα, αυτό που απομένει είναι να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια, στο European Permit Meeting του 2022 και από το 2023 και μετά να αναβαθμιστεί σε Continental Tour Bronze Meeting.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις, βασικός στόχος της ΚΟΕΑΣ είναι να βοηθήσει τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να εξασφαλίσουν σημαντικούς βαθμούς, συμμετέχοντας σε αυτό το μίτινγκ, για να ανεβάσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη (world ranking). Η διαφορά των δύο μίτινγκ, σε ό,τι αφορά το μπόνους των βαθμών από τη θέση που θα κατακτήσουν, δεν είναι πολύ μεγάλη. Το «χάλκινο» μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία C και το Area Permit στην κατηγορία D. Ο νικητής κάθε αγωνίσματος στην κατηγορία D εξασφαλίζει 40 βαθμούς (60 στη C), ο δεύτερος 35 (50 στη C), ο τρίτος 30 (45 στη C) και φτάνουμε μέχρι τον 8ο που θα πάρει 15 βαθμούς (25 στη C)...

Θυμίζουμε ότι, στο σύστημα του world ranking, τους περισσότερους βαθμούς δίνει η επίδοση κάθε αθλητή και αθλήτριας, με βάση το ουγγρικό μοντέλο αξιολόγησης και προστίθενται οι βαθμοί αναλόγως της θέσης που θα καταλάβει στο αγώνισμα που θα συμμετάσχει. Επομένως, είναι σημαντικό για τους δικούς μας αθλητές και αθλήτριες να είναι έτοιμοι τον ερχόμενο Μάιο να πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις και να προσθέσουν βαθμούς για την άνοδό τους στην παγκόσμια κατάταξη. Επιπρόσθετα, με τη διεξαγωγή για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, ενός διεθνούς μίτινγκ στίβου στην Κύπρο, θα δοθεί η δυνατότητα σε ξένους αθλητές και αθλήτριες να μας επισκεφτούν, βάζοντας στους προορισμούς τους και το νησί μας, αλλά και τον κυπριακό στίβο στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2021 - 16:51

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τις ολυμπιακές υποτροφίες έδωσε η ΚΟΕ
17:54
Στέφανος Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις προστασίας των νοικοκυριών από την αισχροκέρδεια
17:53
Στη σημερινή ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS και στην πανδημία αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος
17:29
Στο 5,5% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο
17:03
Στην Κύπρο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ
16:41
Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής
16:21
Γερμανία: Τρεις τραυματίες από έκρηξη στο Μόναχο
16:17
Υπέρ της έναρξης συζήτησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
15:57
ΥΠΑΜ: Διευρύνεται περαιτέρω η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας
15:45
Οι πρώτες δηλώσεις του Ποντικού
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand