Με φάρο την παράδοση - Οδοιπορικό στον Αγρό (βίντεο)

Ανθρώπους της υπαίθρου που καλιεργούν την γη από γενιά σε γενιά και διαπρέπουν με τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό σκιαγραφεί το οδοιπορικό του Riknews στον Αγρό. "Οι προκλήσεις πολλές, όσες και τα προβλήματα" μας είπαν ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Το μεράκι τους και η ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή είναι αυτό που οδηγεί τα πράγματα στο παρόν ανοίγοντας δρόμο για το μέλλον. Πλήρως αφοσιωμένοι στην... τέχνη τους, χαίρονται για τα βραβεία και τις διακρίσεις που έρχονται, αλλά κύρια τους έγνοια είναι ο τόπος τους και ο άνθρωπος. Μοιράζονται μαζί μας τη πορεία τους, τον πόνο και τον μόχθο, την επιτυχία αλλά και τα προβλήματά που αντιμετώπισαν. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, κρατουνται ακόμα από όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες κάποτε υπήρξαν σπορά για να θρέψουν καρπούς οι παλαιότερες γενιές. Η μεγαλύτερή τους επιτυχία, δηλώνουν, ότι κατάφεραν να μεταδώσουν το μεράκι στα παιδιά τους και τα βλέπουν με περισσή ικανοποίηση να δημιουργούν στο τόπο τους και προπάντος να εξελίσσουν τις επιχειρήσεις τους αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Παλιοί και νέοι της κάθε οικογένειας μέσα από το οδοιπορικό στέλλουν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο που ψάχνεται να κάνει κάτι δημιουργικό. Ένα οδοιπορικό γεμάτο όμορφες μυρωδιές, γεύσεις και χρώματα μέσα από τα μάτια της οικογένειας Τσολάκη ιδιοκτήτων του THE ROSE FACTORY στον Αγρό, 74 χρόνια ιστορίας, του πατέρα Χρήστου Τσολάκη και μίας εκ των θυγατέρων του Έλενας Τσολάκη στην καλλιέργεια και αξιοποίηση της τριανταφυλλιάς Ρόζας δαμασκηνής.

gala.jpg

Έλενα Τσολάκη

Η οικογενειακή επιχείρηση εξάγει στην Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία και στην Ιαπωνία το τριαντάφυλλο και το ροδόσταγμα του Αγρού αλλά και άλλα προιόντα με βάση το τριαντάφυλλο ρόζας δαμασκηνής που καλιεργεί. Των αδερφών Κανναουρίδη στο τομεά της γεωργίας, του πατέρα Κυριάκου Κανναουρίδη και ενός εκ των υιών Βασίλη Κανναουρίδη.

pateras kannaoyrides.jpg

Κυριάκος Κανναουρίδης

Οι αδερφοί Κανναουρίδη έχουν 90 χρόνια ιστορίας. "Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι υπάρχει μέλλον για το Τρόοδος" λέγει εμφαντικά στην πρώτη του αναφορά για τη δουλειά ο Βασίλης.

basilis.jpg

Βασίλης Κανναουρίδης

Λίγο πιο κάτω μάζευε νεκταρίνια ο πατέρας του Βασίλη, Κυριάκος Κανναουρίδης ο οποίος ξετύλιξε αργά το κουβάρι των εμπειριών του. "Πράγματι είναι τρομερή η αλλαγή που επήλθε" λέει χαρακτηριστικά. Το δικό του μήνυμα στέλλει και ο ερασιτέχνης γεωργός, όπως ορίζει τον ευατό του ο κύριος Στέλιος Κλεάνθους που άφησε τη Λευκωσία για να ζήσει στον Αγρό έχοντας ως οξυγόνο ζωής το μικρό χωράφι με τα ιπποφαές και τις άλλες καλλιέργειες του.

stelios.jpg

Στέλιος Κλεάνθους

Σημαντικές συνεντεύξεις ανθρώπων που έκτισαν και εξελίσσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και τον τρόπο ζωής που επέλεξαν να έχουν. Με φάρο την παράδοση δείχνουν μέσα από το δικό τους παράδειγμα το δρόμο για μια διαφορετική επιλογή. ​

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοεμβρίου 2021 - 12:40

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.