Δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ από το στόχο μας μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας του κυπριακού ελληνισμού, είπε ο Α. Νεοφύτου

Δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ από το στόχο μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας του κυπριακού ελληνισμού για λύση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως στόχος και στοχοπροσήλωση του κόμματος, του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσωπικό του στοίχημα, είναι παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας να βρούμε τρόπους για να σπάσει το αδιέξοδο.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου ο κ. Νεοφύτου είπε πως «σήμερα επισκεφθήκαμε το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου και είναι χαρά και ευτυχία να έχεις νέους ανθρώπους, το μέλλον του αύριο και να νοιώθεις ότι αυτή η περιοχή έχει και σήμερα, έχει και πιο δυνατό αύριο».

Πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις» και σημείωσε πως «παρά να πηγαίνω σε Κοινότητες που το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές για να δικαιολογείται η λειτουργία σχολείων, χαίρομαι που υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Μακάρι παντού να έχουμε μαθητές γιατί κτίρια μπορούμε πιο εύκολα με τη θέληση και υπάρχει θέληση» ανέφερε.

Αφού ανέφερε πως «δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά ξέρω την αποφασιστικότητα και τη θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιλύσει και αυτό το ζήτημα», διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου ότι  «και ο ΔΗΣΥ θα είναι μαζί με την κυβέρνηση, αυτοί, που πέραν των άλλων θεμάτων που έχουν λυθεί στο Παραλίμνι, θα δρομολογηθεί και η δημιουργία του δεύτερου Γυμνασίου».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι απέναντι από το τέλος της αυλής του Γυμνασίου Παραλιμνίου, βρίσκεται η κατεχόμενη Αμμόχωστος.

Έστειλε μάλιστα «για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως ήταν και παραμένει στόχος και στοχοπροσήλωση του ΔΗΣΥ από την ίδρυση του το 1976, και θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικό μου στοίχημα, παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας, παρά τις απαράδεκτες θέσεις, να βρούμε τρόπους να σπάσουμε το αδιέξοδο και να μην ζήσουν και τα παιδιά μας αυτά τα συρματοπλέγματα της ντροπής, της νεκρής ζώνης, αλλά να τις κάνουμε ζωντανές ζώνες, ζωντανές για όλους τους Κύπριους».

Από αυτό τον στόχο, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ, μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης αφού καλωσόρισε στον Δήμο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είπε πως σήμερα επισκεφθήκαμε «το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου, ένα Γυμνάσιο με 650 παιδιά, στο οποίο γίνονται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης που θα κοστίσουν γύρω στα 5μιση εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Πυρίλλης ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο και εξέφρασε την ικανοποίηση του «για τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση του Παραλιμνίου». Σίγουρα η λύση στο πρόβλημα είναι η δημιουργία δεύτερου Γυμνασίου στο Παραλίμνι, κάτι που άρχισε να δρομολογείται, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «το Γυμνάσιο Παραλιμνίου βρίσκεται στο σημείο όπου ξεκινά η νεκρή ζώνη με την κατεχόμενη Αμμόχωστο δίπλα μας. Οι μαθητές που φοιτούν σήμερα, αλλά και εμείς που ήμασταν πιο μικροί, αυτό που βιώναμε καθημερινά, ήταν ότι ζούσαμε βλέποντας καθημερινά την κατεχόμενη πόλη».

Ελπίζουμε, συνέχισε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε σ’ αυτή τη πόλη να ξαναπερπατήσουμε το συντομότερο και πιστεύω ότι ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.