Δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ από το στόχο μας μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας του κυπριακού ελληνισμού, είπε ο Α. Νεοφύτου

Δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ από το στόχο μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας του κυπριακού ελληνισμού για λύση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως στόχος και στοχοπροσήλωση του κόμματος, του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσωπικό του στοίχημα, είναι παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας να βρούμε τρόπους για να σπάσει το αδιέξοδο.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου ο κ. Νεοφύτου είπε πως «σήμερα επισκεφθήκαμε το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου και είναι χαρά και ευτυχία να έχεις νέους ανθρώπους, το μέλλον του αύριο και να νοιώθεις ότι αυτή η περιοχή έχει και σήμερα, έχει και πιο δυνατό αύριο».

Πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις» και σημείωσε πως «παρά να πηγαίνω σε Κοινότητες που το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές για να δικαιολογείται η λειτουργία σχολείων, χαίρομαι που υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Μακάρι παντού να έχουμε μαθητές γιατί κτίρια μπορούμε πιο εύκολα με τη θέληση και υπάρχει θέληση» ανέφερε.

Αφού ανέφερε πως «δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά ξέρω την αποφασιστικότητα και τη θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιλύσει και αυτό το ζήτημα», διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου ότι  «και ο ΔΗΣΥ θα είναι μαζί με την κυβέρνηση, αυτοί, που πέραν των άλλων θεμάτων που έχουν λυθεί στο Παραλίμνι, θα δρομολογηθεί και η δημιουργία του δεύτερου Γυμνασίου».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι απέναντι από το τέλος της αυλής του Γυμνασίου Παραλιμνίου, βρίσκεται η κατεχόμενη Αμμόχωστος.

Έστειλε μάλιστα «για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως ήταν και παραμένει στόχος και στοχοπροσήλωση του ΔΗΣΥ από την ίδρυση του το 1976, και θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικό μου στοίχημα, παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας, παρά τις απαράδεκτες θέσεις, να βρούμε τρόπους να σπάσουμε το αδιέξοδο και να μην ζήσουν και τα παιδιά μας αυτά τα συρματοπλέγματα της ντροπής, της νεκρής ζώνης, αλλά να τις κάνουμε ζωντανές ζώνες, ζωντανές για όλους τους Κύπριους».

Από αυτό τον στόχο, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ, μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης αφού καλωσόρισε στον Δήμο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είπε πως σήμερα επισκεφθήκαμε «το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου, ένα Γυμνάσιο με 650 παιδιά, στο οποίο γίνονται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης που θα κοστίσουν γύρω στα 5μιση εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Πυρίλλης ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο και εξέφρασε την ικανοποίηση του «για τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση του Παραλιμνίου». Σίγουρα η λύση στο πρόβλημα είναι η δημιουργία δεύτερου Γυμνασίου στο Παραλίμνι, κάτι που άρχισε να δρομολογείται, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «το Γυμνάσιο Παραλιμνίου βρίσκεται στο σημείο όπου ξεκινά η νεκρή ζώνη με την κατεχόμενη Αμμόχωστο δίπλα μας. Οι μαθητές που φοιτούν σήμερα, αλλά και εμείς που ήμασταν πιο μικροί, αυτό που βιώναμε καθημερινά, ήταν ότι ζούσαμε βλέποντας καθημερινά την κατεχόμενη πόλη».

Ελπίζουμε, συνέχισε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε σ’ αυτή τη πόλη να ξαναπερπατήσουμε το συντομότερο και πιστεύω ότι ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
13:36
Μπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι, έχουμε την ευκαιρία με Ανόρθωση» (video)
13:06
Ο Βασίλης Δημητρίου στο ντέρμπι Ομόνοια - Ανόρθωση / Στο VAR o Αzeveto Malheiro Miguel
12:35
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
12:21
Η απόφαση του Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά», λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας
12:18
Σημασία έχουν οι όροι εντολής, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ
11:45
5η στροφή στο Φούτσαλ με ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ
11:28
Ορόσημο για την ανθρωπότητα η 28η Οκτωβρίου του 1940, δηλώνει ο ΥΠΕΣ
11:06
Νέα ήττα για την Μπάρτσα, 1 - 0 από Ράγιο - Παρελθόν ο Κούμαν, στο προσκήνιο ο Τσάβι
10:59
Καταγγέλθηκαν 8 πολίτες και 4 υποστατικά για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
10:46
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Ίνειας
10:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand