Θα γίνουν τομές προς άμεση επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, είπε ο ΠτΔ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, για επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, που είχαν ως αποτέλεσμα τις έντονες επικρίσεις εναντίον του ΟΚΥπΥ, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς και από διευθυντικά στελέχη του ίδιου του οργανισμού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους οργανωμένους ασθενείς και τις συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας.

Ο πρόεδρος της "Οσάκ", Μάριος Κουλούμας δήλωσε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τους ασθενείς πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη φιλοσοφία και στο νόμο του ΓΕΣΥ. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε πλήρη ταύτιση απόψεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.   

Ο κύριος Κουλούμας δήλωσε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για συνέχιση της μεταρρύθμισης στον τομέα της Υγείας, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, με προώθηση του ΓεΣΥ και επίλυση των προβλημάτων προς όφελος των ασθενών και των πολιτών.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επαφές με τις συντεχνίες των γιατρών και νοσηλευτών του δημοσίου.  

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, τα στελέχη των συντεχνιών ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως θα γίνουν τομές, εκεί και όπου πρέπει, ώστε να υπάρξει άμεση επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Δήλωσαν, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στο κλείσιμο των δημόσιων νοσηλευτηρίων και στην ιδιωτικοποίησή τους.  

Κατόπιν παράκλησης του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, εκδήλωση διαμαρτυρίας των νοσηλευτών, έξω από τη Βουλή.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 14:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.