Νομότυπα ενήργησε στο θέμα υποβολής υποψηφιοτήτων, λέει η ΕΔΕΚ για καταγγελίες από επτά μέλη

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ «τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Προσθέτει ότι «μετά τις συστηματικές προσφυγές διαφόρων στα δικαστήρια με κύριο στόχο τον διασυρμό του κόμματος, επικαλούμενοι μάλιστα διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος που συστηματικά επιχειρείται από γνωστούς κύκλους».

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο κ. Σολομωνίδης, η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και στην ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπόθεση ήταν είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιούντα υπάλληλο.

«Οι συναγωνιστές που προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία δεν τήρησαν τα πιο πάνω ούτε με ενημέρωσαν για οποιοδήποτε κώλυμα τους ώστε να γίνει η όποια διευθέτηση», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Σε δική τους ανακοίνωση τα μέλη της ΕΔΕΚ των οποίων η υποψηφιότητα δεν έγινε αποδεκτή, αναφέρουν ότι «η υπό τον κ. Σιζόπουλο ηγεσία της ΕΔΕΚ σύρει το κόμμα όλο και πιο βαθιά στο βάραθρο και το τελευταίο κατόρθωμά της είναι η μη παραλαβή των αιτήσεων για υποβολή υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή από επτά μέλη του Κινήματος τα οποία διετέλεσαν επί σειράν ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή/και του Πολιτικού Γραφείου».

Προσθέτουν ότι «ως δικαιολογία προβλήθηκε το ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους αν και το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στη Λεμεσό».

Τα επτά μέλη της ΕΔΕΚ αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το γεγονός ότι με αντικαταστατικούς, αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς χειρισμούς επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Γεωργιάδης Μιχάλης, Ιωαννίδης Αντώνης, Κτίστης Σωκράτης, Μαυρομμάτη Λουΐζα, Πιερίδης Γιάννης, Ρούσος Χρίστος και Χριστοδούλου Πέτρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 20:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να αντλήσει διδάγματα από το έπος του '40, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
14:31
Απαντούμε ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ
14:30
Με στίχους του Κωστή Παλαμά το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
14:27
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
13:36
Μπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι, έχουμε την ευκαιρία με Ανόρθωση» (video)
13:06
Ο Βασίλης Δημητρίου στο ντέρμπι Ομόνοια - Ανόρθωση / Στο VAR o Αzeveto Malheiro Miguel
12:35
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
12:21
Η απόφαση του Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά», λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας
12:18
Σημασία έχουν οι όροι εντολής, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ
11:45
5η στροφή στο Φούτσαλ με ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ
11:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand