Νομότυπα ενήργησε στο θέμα υποβολής υποψηφιοτήτων, λέει η ΕΔΕΚ για καταγγελίες από επτά μέλη

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ «τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Προσθέτει ότι «μετά τις συστηματικές προσφυγές διαφόρων στα δικαστήρια με κύριο στόχο τον διασυρμό του κόμματος, επικαλούμενοι μάλιστα διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος που συστηματικά επιχειρείται από γνωστούς κύκλους».

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο κ. Σολομωνίδης, η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και στην ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπόθεση ήταν είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιούντα υπάλληλο.

«Οι συναγωνιστές που προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία δεν τήρησαν τα πιο πάνω ούτε με ενημέρωσαν για οποιοδήποτε κώλυμα τους ώστε να γίνει η όποια διευθέτηση», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Σε δική τους ανακοίνωση τα μέλη της ΕΔΕΚ των οποίων η υποψηφιότητα δεν έγινε αποδεκτή, αναφέρουν ότι «η υπό τον κ. Σιζόπουλο ηγεσία της ΕΔΕΚ σύρει το κόμμα όλο και πιο βαθιά στο βάραθρο και το τελευταίο κατόρθωμά της είναι η μη παραλαβή των αιτήσεων για υποβολή υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή από επτά μέλη του Κινήματος τα οποία διετέλεσαν επί σειράν ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή/και του Πολιτικού Γραφείου».

Προσθέτουν ότι «ως δικαιολογία προβλήθηκε το ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους αν και το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στη Λεμεσό».

Τα επτά μέλη της ΕΔΕΚ αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το γεγονός ότι με αντικαταστατικούς, αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς χειρισμούς επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Γεωργιάδης Μιχάλης, Ιωαννίδης Αντώνης, Κτίστης Σωκράτης, Μαυρομμάτη Λουΐζα, Πιερίδης Γιάννης, Ρούσος Χρίστος και Χριστοδούλου Πέτρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 20:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.