ΠτΒ:Η Βουλή μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την πεποίθηση ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους και όλες, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Συμβουλευτικό Κέντρο για γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην Αθήνα.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους και για όλες. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε το έργο που παράγεται στο συμβουλευτικό κέντρο αλλά και ευρύτερα αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Βρισκόμαστε εδώ συμβολικά για να δούμε τη λειτουργία του κέντρου αλλά και ουσιαστικά για να δούμε τους τρόπους συνεργασίας διότι, ειδικά στην μετά-κορωνοϊού εποχή έχουμε ακόμα μεγαλύτερο έργο να παράξουμε και πολλά περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι με πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα», σημείωσε η κ. Δημητρίου

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας, Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για την παρουσία της κ. Δημητρίου στο ένα από τα τρία Συμβουλευτικά Κέντρα για τις γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. «Προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογική, κοινωνικής, εργασιακής και νομικής στήριξης. Η συνεργασία των δύο χωρών και σε αυτά τα θέματα θα είναι στενή», σημείωσε.

Το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα” όπου ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βαρδινογιάννη εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην κ. Αννίτα Δημητρίου τονίζοντας ότι η επίσκεψή της στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν τα παιδιά αλλά και το προσωπικό το νοσοκομείου.

«Η Κύπρος διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας. Τόσο με τις αδελφοποιήσεις και τις συνεργασίες όσο και από τη διαρκή στήριξη του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συζύγου του. Από σήμερα θεωρούμε και εσάς σύμμαχο μας. Σας απονέμω την τιμητική πλακέτα του ιδρύματος και σας καλώ να τοποθετήσετε ένα αστέρι με το όνομα σας στον τοίχο των αστεριών», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφού παρέδωσε ένα συμβολικό, όπως είπε, ποσό για την ενίσχυση του έργου της ογκολογικής μονάδας Παίδων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν χώρο αγώνα και ελπίδας. «Ένας χώρος που αναβλύζει αγάπη και ελπίδα. Είναι χρέος μας να αναγνωρίσουμε το έργο του, ουσιαστικά και συμβολικά. Η πολιτεία πρέπει να στηρίζει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων και ως Πρόεδρος της Βουλής στηρίζουμε με το μικρό μας λιθαράκι τη μεγάλη προσπάθεια. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», σημείωσε η κ.. Δημητρίου.

Η επίσκεψη της κ. Δημητρίου στην Αθήνα συνεχίζεται αύριο, Τρίτη με συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον Υπουργό Εξωτερικών ενώ θα γίνει δεκτή και από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.