ΠτΒ:Η Βουλή μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την πεποίθηση ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους και όλες, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Συμβουλευτικό Κέντρο για γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην Αθήνα.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους και για όλες. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε το έργο που παράγεται στο συμβουλευτικό κέντρο αλλά και ευρύτερα αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Βρισκόμαστε εδώ συμβολικά για να δούμε τη λειτουργία του κέντρου αλλά και ουσιαστικά για να δούμε τους τρόπους συνεργασίας διότι, ειδικά στην μετά-κορωνοϊού εποχή έχουμε ακόμα μεγαλύτερο έργο να παράξουμε και πολλά περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι με πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα», σημείωσε η κ. Δημητρίου

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας, Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για την παρουσία της κ. Δημητρίου στο ένα από τα τρία Συμβουλευτικά Κέντρα για τις γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. «Προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογική, κοινωνικής, εργασιακής και νομικής στήριξης. Η συνεργασία των δύο χωρών και σε αυτά τα θέματα θα είναι στενή», σημείωσε.

Το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα” όπου ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βαρδινογιάννη εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην κ. Αννίτα Δημητρίου τονίζοντας ότι η επίσκεψή της στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν τα παιδιά αλλά και το προσωπικό το νοσοκομείου.

«Η Κύπρος διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας. Τόσο με τις αδελφοποιήσεις και τις συνεργασίες όσο και από τη διαρκή στήριξη του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συζύγου του. Από σήμερα θεωρούμε και εσάς σύμμαχο μας. Σας απονέμω την τιμητική πλακέτα του ιδρύματος και σας καλώ να τοποθετήσετε ένα αστέρι με το όνομα σας στον τοίχο των αστεριών», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφού παρέδωσε ένα συμβολικό, όπως είπε, ποσό για την ενίσχυση του έργου της ογκολογικής μονάδας Παίδων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν χώρο αγώνα και ελπίδας. «Ένας χώρος που αναβλύζει αγάπη και ελπίδα. Είναι χρέος μας να αναγνωρίσουμε το έργο του, ουσιαστικά και συμβολικά. Η πολιτεία πρέπει να στηρίζει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων και ως Πρόεδρος της Βουλής στηρίζουμε με το μικρό μας λιθαράκι τη μεγάλη προσπάθεια. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», σημείωσε η κ.. Δημητρίου.

Η επίσκεψη της κ. Δημητρίου στην Αθήνα συνεχίζεται αύριο, Τρίτη με συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον Υπουργό Εξωτερικών ενώ θα γίνει δεκτή και από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Οκτωβρίου
Ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΑΜ
15:02
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα
14:35
Ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να αντλήσει διδάγματα από το έπος του '40, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
14:31
Απαντούμε ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ
14:30
Με στίχους του Κωστή Παλαμά το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
14:27
Εντός των ερχόμενων εβδομάδων ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, λέει ο Εκπρόσωπος
13:38
«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
13:36
Μπεργκ: «Είμαστε απογοητευμένοι, έχουμε την ευκαιρία με Ανόρθωση» (video)
13:06
Ο Βασίλης Δημητρίου στο ντέρμπι Ομόνοια - Ανόρθωση / Στο VAR o Αzeveto Malheiro Miguel
12:35
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
12:21
Η απόφαση του Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα μελετηθεί «εξονυχιστικά», λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας
12:18
Σημασία έχουν οι όροι εντολής, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ
11:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand