Έντονη ανησυχία Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ για τμήμα νεογνών Μακαρείου

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του εκφράζει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικου ΠΑΣΥΔΥ για το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεογνών στο Μακάρειο, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι σε συνεδρία του την Τρίτη θα εξετάσει και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας .

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την στελέχωση του τμήματος Νεογνών του Νοσοκομείου ΝΑΜ ΙΙΙ ,ως Κλάδος εκφράζουμε για πολλοστή φορά την ανησυχία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία που παρατηρείται εκ μέρους του ΟΚΥπΥ να εφαρμόσει τη συμφωνία για στελέχωση καθώς επίσης και την υπόσχεση που έδωσε προ ενός μηνός περίπου, ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, για αντικατάσταση των 6 Νοσηλευτών που απουσιάζουν με άδεια Μητρότητας ή ασθενείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, η Εντατική Νεογνών του ΝΑΜ ΙΙΙ είναι το μοναδικό τμήμα που καλύπτει Παγκύπρια όλα τα περιστατικά (Δημόσιων και Ιδιωτικών νοσοκομείων) και θα έπρεπε η πολιτεία ,Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ, να φροντίζουν το εν λόγω τμήμα να είναι επαρκώς στελεχωμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει  φροντίδα υγείας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι «η πληρότητα του τμήματος ξεπερνά πολύ συχνά το 100% χωρίς να υπάρχει περιθώριο να αρνηθεί οποιοσδήποτε να παρέχει φροντίδα στο κάθε νεογνό που επιβάλλεται να εισαχθεί στο εν λόγω τμήμα. Ως εκ τούτου η επαρκής στελέχωση είναι διπλά επιβεβλημένη».

Ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε τακτική του συνεδρία την ερχόμενη Τρίτη «ανάμεσα στα θέματα που θα εξετάσει είναι και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα, πάνω απ΄όλα,το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Οκτωβρίου
Προειδοποίηση επιστημόνων – Διπλάσιες πιθανότητες για «κακή έκβαση» του ασθενούς που θα προσβληθεί από γρίπη και κορονoϊό – Έρχεται εποχικό ξέσπασμα
12:17
ΠτΒ: Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και εφαρμόζει μεθοδικά και απροκάλυπτα τους σχεδιασμούς της
11:49
Ασυγχώρητο έγκλημα' η αιματηρή καταστολή διαδήλωσης Αλγερινών πριν 60 χρόνια, παραδέχθηκε ο Μακρόν
11:34
Εξιτήριο αναμένεται να λάβει ο Μπιλ Κλίντον
11:23
Η Κίνα δοκίμασε υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά
10:51
Η προσοχή στραμμένη στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου την Τρίτη στην Αθήνα
10:32
Μελβούρνη: Η πόλη με το μεγαλύτερο λοκντάουν χαλαρώνει τα μέτρα
10:18
Οι νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα συζητηθούν αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
10:00
Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορονοϊού
09:53
16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand