Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ESF+

Η Κομισιόν χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο σχετικά με την πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF+). Το ESF+ θα αποτελέσει βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία μιας δίκαιης και κοινωνικά συμμετοχικής κοινωνίας, αναφέρει η Κομισιόν.  Θα παράσχει επίσης τους αναγκαίους πόρους στα κράτη μέλη για την ανάκαμψη των κοινωνιών και των οικονομιών μας μετά την κρίση.

Το ESF + έχει συνολικό προϋπολογισμό 88 δισεκατομμύρια ευρώ (σε τιμές 2018). Θα επενδύσει σε ανθρώπους, θα δημιουργήσει και θα προστατεύσει ευκαιρίες απασχόλησης, θα προωθήσει την κοινωνική ένταξη, θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Θα περιλαμβάνει επίσης μια πιο φιλόδοξη απαίτηση για επενδύσεις σε νέους και για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, όπως προτείνει η Κομισιόν.

Μετά την πολιτική συμφωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν επίσημα τον κανονισμό ESF+ για την έναρξη ισχύος του.

Το τελευταίο βήμα της έγκρισης του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ επιτεύχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η Κομισιόν άρχισε να δεσμεύει τα κονδύλια στο πλαίσιο του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Προκειμένου η Κομισιόν να αρχίσει να δανείζεται στο NextGenerationEU, καθιστώντας έτσι το μέσο λειτουργικό, απαιτείται ακόμη η επικύρωση της νέας απόφασης για τους ιδίους πόρους από όλα τα κράτη μέλη σύμφωνα με τις συνταγματικές τους απαιτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:34

Τελευταιες Ειδησεις

01 Ιουλίου
Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
21:46
Αισιόδοξος ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβλημάτων που προκαλούν η πανδημία και η ρωσική εισβολή, δήλωσε ο ΠτΔ
21:32
ΠτΔ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό, δεν χρειάζεται ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου
20:55
H Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει και να συλλάβει φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία
20:53
Παραβίαση των κανονισμών τοπικού δήμου του Λονδίνου η έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους, αποφάνθηκε έρευνα
20:21
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα έθνος που αναγεννήθηκε από τις στάκτες του και παντού είναι έτοιμη να διεκδικήσει νίκες
19:55
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών στη Βρετανία ο Κρις Πίντσερ
19:30
Η κρίση με τις ακυρώσεις πτήσεων αεροπορικών εταιριών επηρέασε σήμερα και την Κύπρο
18:39
Ο Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν γίνεται αποδεκτή
18:13
ΑΚΕΛ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν αμέσως την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις
17:58
Τη θέση για διχοτόμηση και συνεργασία δύο κρατών ανέλυσε ο Τατάρ στη συνάντηση με τον Μίροσλαβ Γέτζια
17:47
Διάβημα προς το Ρώσο πρέσβη για την απέλαση οχτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία επέδωσε το Ελληνικό ΥΠΕΞ
17:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand