Δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού λέει το Υπουργείο Παιδείας

Σε καμία διάταξη του Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση «αποκλειστικού» σχολικού βοηθού/συνοδού, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Αφαίρεσαν συνοδό 5χρονου με ειδικές ανάγκες».
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως, σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και το ιατρικό απόρρητο, δεν προτίθεται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό, την κατάσταση, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που παρουσιάζει το συγκεκριμένο παιδί.
 
Υπενθυμίζει δε ότι, σύμφωνα με τους περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμους του 2001 έως 2020, την απόφαση για την εξυπηρέτηση των αναγκών οποιουδήποτε παιδιού με ειδικές ανάγκες από σχολικό ή βοηθό/συνοδό λαμβάνει η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΕΕΑΕ) «και αυτή στοχεύει στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών κάθε παιδιού».
 
«Σε καμία, ωστόσο, διάταξη του συγκεκριμένου Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού βοηθού/συνοδού», υποδεικνύει το Υπουργείο και προσθέτει ότι, λανθασμένα έχει  εκληφθεί από μερίδα γονιών ότι κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχει αποκλειστικό συνοδό/βοηθό.
 
Λέγοντας ότι, με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, οι γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με την απόφαση της Επιτροπής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης στην  Κεντρική Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΚΕΕΑΕ), το Υπουργείο σημειώνει ότι οι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού έχουν ήδη υποβάλει ένσταση μέσα στο μήνα που διανύουμε και η οποία αναμένεται να μελετηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.
 
«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα καταλήγουν να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και δεν συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν σε κάθε σχολική μονάδα», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:34

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.