Δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού λέει το Υπουργείο Παιδείας

Σε καμία διάταξη του Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση «αποκλειστικού» σχολικού βοηθού/συνοδού, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Αφαίρεσαν συνοδό 5χρονου με ειδικές ανάγκες».
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως, σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και το ιατρικό απόρρητο, δεν προτίθεται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο όσον αφορά στο ιατρικό ιστορικό, την κατάσταση, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που παρουσιάζει το συγκεκριμένο παιδί.
 
Υπενθυμίζει δε ότι, σύμφωνα με τους περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμους του 2001 έως 2020, την απόφαση για την εξυπηρέτηση των αναγκών οποιουδήποτε παιδιού με ειδικές ανάγκες από σχολικό ή βοηθό/συνοδό λαμβάνει η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΕΕΑΕ) «και αυτή στοχεύει στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών κάθε παιδιού».
 
«Σε καμία, ωστόσο, διάταξη του συγκεκριμένου Νόμου και των σχετικών κανονιστικών διατάξεων δεν υπάρχει πρόνοια για παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού βοηθού/συνοδού», υποδεικνύει το Υπουργείο και προσθέτει ότι, λανθασμένα έχει  εκληφθεί από μερίδα γονιών ότι κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχει αποκλειστικό συνοδό/βοηθό.
 
Λέγοντας ότι, με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, οι γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με την απόφαση της Επιτροπής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης στην  Κεντρική Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΚΕΕΑΕ), το Υπουργείο σημειώνει ότι οι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού έχουν ήδη υποβάλει ένσταση μέσα στο μήνα που διανύουμε και η οποία αναμένεται να μελετηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.
 
«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα καταλήγουν να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και δεν συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν σε κάθε σχολική μονάδα», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:34

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουλίου
Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός
21:52
Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας
21:49
Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Κύπρου απένειμε η ΑΗΕΡΑ
21:19
Γαλλία-Covid-19: Νέα σειρά μέτρων μπροστά στο τέταρτο κύμα
20:46
Δύο θάνατοι και 769 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
20:31
Η Λύση είναι εδώ, κόντρα στους ανέμους, στην προσφυγιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές, τις αξίες και την παράδοση της Λύσης στις νέες γενιές
20:30
Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου
20:05
Δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές κοντά σε τουριστική περιοχή στη νότια Τουρκία
19:48
Υπό κράτηση ζεύγος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας
19:38
Τον πανικό έσπειρε λιοντάρι που απέδρασε από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι
19:33
Γερμανία: Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου στη χώρα
19:22
Χωρίς καραντίνα στην Αγγλία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από 2 Αυγούστου
19:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand