Η Κυβέρνηση να ανοίξει τα θέατρα λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Πολιτιστικό οξυγόνο αποτελούν οι διαδικτυακές παραστάσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, με αφορμή τη σημερινή μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών και καλεί την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει τα θέατρα.


Σε ανακοίνωση του, ο Νίκος Νικολαϊδης συγχαίρει την ΠΑΣΥΝΕΚ για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει τις δυο ολοήμερες διαδικτυακές παραστάσεις, σήμερα και το ερχόμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, τους οποίους επίσης ευχαριστεί και συγχαίρει.

«Είναι με ιδιαίτερη τιμή και με μεγάλη χαρά που ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο σε αυτές τις εκδηλώσεις και ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΕΚ, φίλο Γιώργο Γιωργαλλέττο που μας έκανε αυτή την πρόταση», προσθέτει.
 
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λεμεσού σημειώνει πως δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις για να στηριχτούν οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού «που έχουν μείνει εκτεθειμένοι και αβοήθητοι εν μέσω πανδημίας».
 
Υπογραμμίζει δε ότι «μια πολιτεία, μια κοινωνία, οφείλει έμπρακτα να δείχνει το σεβασμό και τη στήριξη προς τους ανθρώπους του πολιτισμού, ως ελάχιστη ανταπόδοση της τεράστιας προσφοράς τους προς τον τόπο και προς το ευ ζην όλων μας».
 
Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για έμπρακτη στήριξη προς τους καλλιτέχνες και πως «θα δείξουν και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επίσημοι φορείς του κράτους».
 
Λέγοντας ότι αυτές οι παραστάσεις «είναι πολιτιστικό οξυγόνο για όλους μας, κάτι περισσότερο από απαραίτητο, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του εγκλεισμού και της απομόνωσης», ο κ.Νικολαϊδης θεωρεί πως «ήταν και εξακολουθεί να είναι τεράστιο λάθος το κλείσιμο των θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας».
 
«Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τα θέατρα και τον πολιτισμό», αναφέρει και προσθέτει ότι «με τη λήψη κατάλληλων μέτρων τα θέατρα μπορούν και πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσουν και θα πρέπει η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει αυτή την απόφαση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για εκμίσθωση γης στη μαρίνα Αγιας Νάπας, πολιτογραφήσεις και γήπεδα γκόλφ
12:32
Υπεραμύνεται της απόφασης για την μαρίνα της Αγίας Νάπας ο ΥΠΕΣ. (Βίντεο)
12:26
Διατηρεί ευρωπαϊκή πρωτιά στα rapid test η Κύπρος, άνω των 20 χιλ. εμβολιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα
12:04
Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Θα παρουσιάσει πρόταση τον Μάρτιο για πανευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατηρίου εμβολιασμό
11:45
Αύξηση των μονάδων διενέργειας ράπιντ τέστ αλλά και λειτουργία εντός σχολικών μονάδων ζητούν οι γονείς Μέσης (Βίντεο)
11:40
Να σταματήσει η συζήτηση περί εργαστηριακού ελέγχου όλου του πληθυσμού, λέει ο Δρ. Τσιούτης
11:40
Οι χαλαρώσεις στον αθλητισμό σε τηλεδιάσκεψη ΚΟΑ με Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων
11:27
Έντονη ανησυχία και προβηματισμός για τις αλυσίδες μετάδοσης στα σχολεία.(Βίντεο)
11:10
Αδύνατη με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού η λειτουργία φροντιστηρίων, λέει ο Πρόεδρος του ΣΙΦΚ
11:07
Αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στα εμβόλια, σύμφωνα με διεθνή έρευνα
10:50
Υπουργός Υγείας:Να αποφύγουμε το πισωγύρισμα
10:31
Ελλάδα:Κατασχέθηκαν πάνω από 50 κιλά ηρωίνης που εισήγαγε διεθνές κύκλωμα από την Τουρκία
10:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand