Με συνεισφορές των πολιτών προσδοκεί στην επιβίωση του ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου

Όλα είναι έτοιμα για τις δυο μαραθώνιες διαδικτυακές παραστάσεις που οργανώνει, στις 23 και 30 Ιανουαρίου, η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ), με τον Πρόεδρο της Γιώργο Γιωργαλλέτο να καλεί το κοινό να στηρίξει τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γιωργαλλέτος είπε πως η πρωτοβουλία της Συντεχνίας αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να προστεθεί και η δεύτερη μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση της 30ης Ιανουαρίου.
 
Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΝΕΚ δεν μπορούσε να περιμένει την έγκριση του προϋπολογισμού και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την καταβολή του επιδόματος που έχει εγκριθεί, υποδεικνύοντας πως «για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, το να περιμένει ακόμη έναν μήνα είναι σαν να περιμένει έναν αιώνα».
 
«Κάποιοι, δυστυχώς, δεν το αντιλαμβάνονται και κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε, τουλάχιστον, να είχε γίνει προεργασία από το αρμόδιο Υπουργείο, με τη διάθεση των σχετικών αιτήσεων, ώστε να επισπευθεί η όλη διαδικασία.
 
Ακόμη δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είπε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ και τόνισε πως «εμείς περιμένουμε από τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας».
 
Ευχαρίστησε επίσης το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στη διάθεση του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, για τη διεξαγωγή των παραστάσεων, που θα αρχίζουν στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται στις 20:00.
 
Οι διαδικτυακές παραστάσεις θα προβάλλονται δωρεάν από τις πλατφόρμες Sold out tickets, http://bit.ly/3sCJLve , parastasi.live, Facebook, Youtube, Instagram, και το κοινό θα έχει την ευχέρεια να συνεισφέρει το ποσόν που επιθυμεί μέσω τραπεζικής εντολής ή sms.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand