Με συνεισφορές των πολιτών προσδοκεί στην επιβίωση του ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου

Όλα είναι έτοιμα για τις δυο μαραθώνιες διαδικτυακές παραστάσεις που οργανώνει, στις 23 και 30 Ιανουαρίου, η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ), με τον Πρόεδρο της Γιώργο Γιωργαλλέτο να καλεί το κοινό να στηρίξει τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γιωργαλλέτος είπε πως η πρωτοβουλία της Συντεχνίας αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να προστεθεί και η δεύτερη μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση της 30ης Ιανουαρίου.
 
Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΝΕΚ δεν μπορούσε να περιμένει την έγκριση του προϋπολογισμού και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την καταβολή του επιδόματος που έχει εγκριθεί, υποδεικνύοντας πως «για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, το να περιμένει ακόμη έναν μήνα είναι σαν να περιμένει έναν αιώνα».
 
«Κάποιοι, δυστυχώς, δεν το αντιλαμβάνονται και κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη πως θα έπρεπε, τουλάχιστον, να είχε γίνει προεργασία από το αρμόδιο Υπουργείο, με τη διάθεση των σχετικών αιτήσεων, ώστε να επισπευθεί η όλη διαδικασία.
 
Ακόμη δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είπε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ και τόνισε πως «εμείς περιμένουμε από τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας».
 
Ευχαρίστησε επίσης το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στη διάθεση του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, για τη διεξαγωγή των παραστάσεων, που θα αρχίζουν στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται στις 20:00.
 
Οι διαδικτυακές παραστάσεις θα προβάλλονται δωρεάν από τις πλατφόρμες Sold out tickets, http://bit.ly/3sCJLve , parastasi.live, Facebook, Youtube, Instagram, και το κοινό θα έχει την ευχέρεια να συνεισφέρει το ποσόν που επιθυμεί μέσω τραπεζικής εντολής ή sms.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Ο στρατός της Ερυθραίας σφαγίασε «εκατοντάδες αμάχους» στην Τιγκράι
07:57
Αυξημένες οι καταγγελίες της Αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων, η Λεμεσός στην πρώτη θέση
07:40
Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ:Στιγμή ευκαιρίας η άτυπη πενταμερής- Δεν είναι δουλειά μας τα τελεσίγραφα
07:24
Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα
07:07
Νεκροί και κρούσματα παγκοσμίως από την πανδημία
06:49
Οι ΗΠΑ έπληξαν θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Συρία
06:35
25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand