Δύο υπό δημιουργία νέα κόμματα στην Τουρκία από τις τάξεις του CHP

Στις διεργασίες για την ίδρυση του νέου Κόμματος  της Πατρίδας (Memleket Partisi) από το πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ αναφέρεται σήμερα η φιλοκυβερνητική στην Τουρκία εφημερίδα "Γενί Σαφάκ".
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα γράφει ότι μετά τις πληροφορίες ότι κάποιοι βουλευτές  του CHP ετοιμάζονται να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κόμμα θα ενταχθούν και βουλευτές του Καλού Κόμματος (İyi Partisi).
 
Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ιντζέ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Ισμαήλ Οκ και τον Ισμαήλ Κοντζούκ, οι οποίοι αποχώρησαν από το Καλό Κόμμα αλλά και σε διαβουλεύσεις με άλλους, νυν βουλευτές του Καλού Κόμματος.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ιντζέ αναμένεται να υποβάλει την ιδρυτική αναφορά του κόμματος στο Υπουργείο Εσωτερικών εντός Μαρτίου.
 
Η "Γενί Σαφάκ" γράφει επίσης ότι ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο οποίος  επίσης αποχώρησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) για να ιδρύσει το Κόμμα Αλλαγής της Τουρκίας (Τürkiye Değişim Partisi -TDP) τον περασμένο Δεκέμβριο άφησε την πόρτα ανοιχτή αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.
 
«Το κόμμα μας είναι τόσο δημοκρατικό που όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα συζητήσει λεπτομερώς  με την κεντρική του επιτροπή και θα λάβει την απόφασή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει σε κάποια πολιτική συμμαχία για τις εκλογές, είπε πως γίνονται διαβουλεύσεις και ότι η κάθε ψήφος του κόμματος είναι πολύτιμη και ότι το TDP θα έχει τον δικό του υποψήφιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Κυριακίδου: Εφικτός ο στόχος εμβολιασμού του 70 τοις εκατόν του πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούνιο
13:26
Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ότι επενδύουν στη διχαστική όξυνση (βίντεο)
13:21
Η Γερμανία θα παρατείνει το lockdown έως 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το Focus
13:09
Αυξημένοι έλεγχοι της Αστυνομίας στη Λεμεσό λόγω κορονοϊού (βίντεο)
13:03
Η Mercedes W12, ο πρωταθλητής ανανεώνεται
12:58
Ελλάδα:Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για τον κορονοϊό
12:51
Προσφυγή ΜΚΟ στην γαλλική δικαιοσύνη για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία
12:41
Η Ferrari επιστρέφει «εργοστασιακή» στο Le Mans 24 Hours
12:40
Β.Σιλβέστρος: Μεγάλες οι αλυσίδες μετάδοσης κορονοϊού στη Λεμεσό
12:19
Ο Ott Tanak και η Hyundai έδειξαν τον δρόμο στο Arctic Rally
11:57
Yπουργός Υγείας:Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του πλάνου αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων (Βίντεο)
11:47
Μεταρρύθμιση ΤΑ: Πρόταση για διεξαγωγή παγκύπριου δημοψηφίσματος την ίδια μέρα με τις βουλευτικές θα καταθέσει η Κυβέρνηση (Βίντεο)
11:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand