Ένα θάνατο και 164 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Ένας άνθρωπος απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 176, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας.


Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε 164 νέα περιστατικά της νόσου (ποσοστό θετικότητας: 1,96%), που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 29.294.

Στο μεταξύ, 194 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Όπως σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8.366 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

 

Θάνατοι
 
Ο άνθρωπος που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, είναι άντρας, ηλικίας 81 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων, με τελική αιτία τη νόσο COVID-19, ανέρχεται σε 176, εκ των οποίων 117 άντρες (66%) και 59 γυναίκες (34%).
 
Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.
 
Νοσηλευόμενοι
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας συνολικά στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 194 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.
 
Από τους 59 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 32 είναι διασωληνωμένοι, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
  
PCR test και rapid test αντιγόνου
 
Όπως σημειώνει, από τις 8.366 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 1.867 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 6. 499 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), κατά τις οποίες εντοπίστηκαν 164 περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα από 243 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 1 κρούσμα από 260 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, 29 κρούσματα από 689 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και 11 κρούσματα από 424 δείγματα, που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
 
Επίσης, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα από 235 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας και 83 κρούσματα από 6.499 δείγματα, που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).
 
Επιπρόσθετα, χωρίς εντοπισμό κρούσματος διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις από 16 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο επανελέγχου, που διενεργείται την 7η ημέρα από την άφιξη ατόμων που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας.
 
Εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Συγκεκριμένα, από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 28 θετικά τεστ με το ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 3,32%, από την επαρχία Λάρνακας 13 με το ποσοστό θετικότητας να είναι 1,95%, από την επαρχία Λευκωσίας 28 με το ποσοστό θετικότητας στο 1,61%, από την επαρχία Πάφου 2 με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,83% και από την επαρχία Αμμοχώστου 3 με το ποσοστό θετικότητας στο 2,78%.
 
Εξάλλου, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα Τμήματα και Υπηρεσίες του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Βιομηχανίες και Εργοτάξια παγκύπρια δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα, ενώ από οίκους ευγηρίας και άλλες δομές εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, από Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς δύο κρούσματα και από τον Τραπεζικό τομέα τρία κρούσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid tests την Παρασκευή ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
18:07
Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε σε Ρώσο που παρέδιδε κρατικά μυστικά στις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας
18:03
Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των 27 με θέμα τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας
17:42
Τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην ειρήνη και ασφάλεια προωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Γυναίκες
17:37
ΥΠΟΙΚ: Ανάγκη χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης ελέγχων Τμ. Φορολογίας για πολιτογραφήσεις
16:23
ΑΠΟΕΛ : Διορισμός Γιάννη Δημητρίου, ως ανεξάρτητης επιτροπής για οικονομικό έλεγχο
15:59
Αθώος δηλώνει ο Δ. Λιγνάδης στο απολογητικό του υπόμνημα
15:48
Ισχυρή αποφασιστικότητα εκφράζει ο Πρόεδρος για συμμετοχή στην άτυπη πενταμερή
15:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand