ΠτΔ:Ευγνωμοσύνη προς λειτουργούς υγείας και μήνυμα υπομονής και ελπίδας

Την ευγνωμοσύνη του προς τους λειτουργούς υγείας, τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» όπως είπε, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας επίσης μήνυμα υπομονής και ελπίδας ότι με την παράδοση περισσότερων εμβολίων θα καταστεί εφικτό να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, «ώστε να ξαναζήσουμε στιγμές ανθρώπινες».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε το πρωί της Δευτέρας, εξερχόμενος από το Κέντρο Υγείας, στα Λατσιά, όπου του χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer – BioNTech κατά του κορωνοϊού.

«Με την ευκαιρία της δευτέρας δόσεως του εμβολίου θα ήθελα πριν και πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες της πρώτης γραμμής – με κάθε σημασία – τους λειτουργούς υγείας και όλους όσοι, με τα όσα παρακολουθούμε, με ένα αρκετά επιβαρυμένο ιστορικό όσον αφορά τις νοσηλείες, που παρά ταύτα στέκουν όρθιοι και έχουν κάνει κατορθωτό η χώρα μας να θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχείς στη διαχείριση» είπε.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «σκέφτομαι - και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτό που συμβαίνει, όμως εξ ανάγκης δυστυχώς - και όλους όσοι ταλαιπωρούνται, όσους υφίστανται θυσίες οικονομικές ή ακόμα και που αφορά την προσωπική τους ελευθερία».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα υπομονής, καρτερίας αλλά και ελπίδας», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε στο στάδιο που άρχισαν να παραλαμβάνονται τα εμβόλια». Βεβαίως, είπε, «αναμένουμε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θα δώσει την ευκαιρία έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το συντομότερο στην ανοσοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού μέρους του πληθυσμού, ώστε να ξαναζήσουμε στιγμές ανθρώπινες»
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας αμέσως μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου και απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου για τη διαδικασία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν «εντελώς ανώδυνο».

Η ουσία παραμένει μία, επισήμανε, «ότι είναι μια θωράκιση που καλώ όλους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε: να έχουμε το συντομότερο τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εμβολίων έτσι ώστε να μπορέσουμε ανοσοποιώντας τον πληθυσμό να άρουμε (τα μέτρα) – δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανοσοποίηση του μεγάλου ποσοστού που απαιτείται για να αρθούν τα μέτρα, αλλά να ελέγξουμε τουλάχιστον το σύστημα υγείας της χώρας».

«Και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρακολουθώ από τη μια μειωμένα τα κρούσματα, όμως με εξίσου ιδιαίτερη ανησυχία τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλευομένων», είπε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.