Αυξάνεται η πίεση στα βρετανικά νοσοκομεία, αλλά μειώνεται ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού

Περίπου ένα στα πέντε νοσοκομεία της Αγγλίας δεν είχαν διαθέσιμες κλίνες αυξημένης φροντίδας στις 10 Ιανουαρίου λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών Covid, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία που εξέδωσε το εθνικό σύστημα υγείας NHS.


Συγκεκριμένα, 27 από τις 140 περιφερειακές διοικήσεις του NHS δήλωναν 100% πληρότητα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με επιστολή της κεντρικής διοίκησης του NHS που αποκαλύπτει το ιατρικό περιοδικό Health Service Journal, καλούνται τα νοσοκομεία που έχουν διαθέσιμες κλίνες να είναι έτοιμα για υποδοχή ασθενών από περιοχές με υψηλότερη πληρότητα.

Ενδεικτικά, ασθενείς από το Λονδίνο θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της κεντρικής Αγγλίας.

Ζητείται επίσης από τα νοσοκομεία να εξασφαλίσουν άμεσα ότι περισσότερες κλίνες θα είναι διαθέσιμες για υποδοχή ασθενών Covid που χρήζουν εντατικής θεραπείας.

Τα στοιχεία αυτά ακολουθούν την αποκάλυψη ότι 4,46 εκατομμύρια ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του NHS για έναρξη θεραπείας για διάφορες νόσους. Οι 200.000 εξ αυτών είναι σε αναμονή για περισσότερο από ένα έτος, ο μεγαλύτερος αντίστοιχος αριθμός από το 2007.

Επιπλέον, σχεδόν 800 ασθενείς υποχρεώθηκαν να περιμένουν εντός ασθενοφόρου επί περισσότερο από μία ώρα πριν γίνουν δεκτοί στα επείγοντα των νοσοκομείων όπου είχαν μεταφερθεί.

Τα νοσοκομεία στο Μπέρμιγχαμ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν για δύο εβδομάδες τις μεταμοσχεύσεις νεφρών, καθώς πρόσθετο προσωπικό ασχολείται με περιστατικά κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν την πτωτική τάση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 48.682 νέοι φορείς του ιού, αριθμός ελαφρώς υψηλότερος από την Τετάρτη, αλλά μειωμένος κατά 7,5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ο οργανισμός Δημόσια Υγεία Αγγλίας αποκάλυψε ότι τα ανά εβδομάδα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πλην των άνω των 80 ετών, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι αρχίζει να γίνεται αισθητή η επίδραση των αυστηρών περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ προ εβδομάδων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ μάλιστα εκτιμούν ότι η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού έχει πέσει ήδη στο 0,6 στο Λονδίνο και στη ΝΑ Αγγλία. 

Η επίσημη εκτίμηση από την επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση τοποθετεί την τιμή R σε όλο το Ην. Βασίλειο μεταξύ 1 και 1,4. Ανανέωση της εκτίμησης αυτής αναμένεται το απόγευμα.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:43

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.