Σε δύο μήνες τα πρώτα αποτελέσματα στην έρευνα για θεραπεία κορονοϊού

Σε δύο μήνες αναμένεται να υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα στην έρευνα για τη θεραπεία του κορονοϊού με λεμφοκύτταρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του «Παπανικολάου» Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο.

Η έρευνα αφορά τις δυνατότητες που θα προκύψουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού με τη χρήση Τ-λεμφοκυττάρων και κυρίως στη θεραπεία και στην εφαρμογή εξατομικευμένων θεραπευτικών σχημάτων (γονίδια) και θα αξιοποιούν συγκεκριμένα φάρμακα. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι σε δύο μήνες θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα «αρχικώς για τη στοχευμένη επιλογή των ασθενών που θα μπορούν να ωφεληθούν από φάρμακο σε κυκλοφορία και ακολούθως για την παραγωγή ενός κυτταρικού φαρμάκου». 

«Σύντομα, μέσα από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με μια πολύ απλή διαδικασία θα γνωρίζουμε ποιος ασθενής χρειάζεται να μπει σε ΜΕΘ και ποια θεραπεία θα πρέπει να ακολουθήσει για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του. Και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στην παραγωγή ενός κυτταρικού φαρμάκου, που θα είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία των ασθενών», τόνισε χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντησή του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η μελέτη της ομάδας επιστημόνων της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης κλινικής γίνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η χρηματοδότηση αυτή λύνει τα χέρια στους ερευνητές, ενώ η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στο αίτημα που διατύπωσε ο ίδιος σε επιστολή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των επιστημόνων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και χρηματοδοτεί την πρωτοποριακή έρευνά τους, περιμένοντας τα αποτελέσματα να έχουν άμεση εφαρμογή και να αποτελέσουν μια νέα αρχή με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ήδη, το έργο τους έχει βραβευτεί παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του μήνα η Περιφέρεια θα εγκρίνει και επίσημα την εκταμίευση των απαιτούμενων πόρων, ώστε το έργο των επιστημόνων να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς» πρόσθεσε. Σημείωσε παράλληλα ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους, η ασπίδα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία, αλλά πρέπει να υπάρξει και θεραπεία. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι μέσα από τη δουλειά της ερευνητικής ομάδας του «Παπανικολάου», η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει παγκοσμίως στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
 

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:43

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.