Ν. Αναστασιάδης: Ο Α. Παράσχος να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει

 
 
 
Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του, είτε μέσα από ψιθύρους ή ψευδή δημοσιεύματα, κάνει λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή και την παραίτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Παράσχου.
Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι η ανοχή του στην κριτική, φαίνεται ότι έχει παρερμηνευθεί από κάποιους που ακόμη και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στο τόπο και το λαό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των μέσων, αλλά και του λόγου, απέφυγε στη σαραντάχρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα, την όποια άσκηση των νομικών του δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των Μέσων να τον κρίνουν ή και να τον επικρίνουν.
 
Εκφράζοντας θλίψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε το δημοσιογράφο, μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα, όπως αναφέρει, προέβαλε, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης.
 
Από πλευράς του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε  πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο Αντρέα Παράσχο,  όπως καμία παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του προεδρικού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  υπέδειξε  πως ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησής του όσο και σημερινές δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανείς άλλος από το Προεδρικό ή την κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες.
Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος ο κύριος Παράσχος, δήλωσε πως έχει γράψει  απίστευτα πράγματα για τον πρόεδρο  κατά καιρούς, και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε.
 
Τη στήριξή του στον Ανδρέα Παράσχο εκφράζει η Ένωση Συντακτών, κάνοντας λόγο για υπόθεση συρρίκνωσης της ελευθεροτυπίας και εξαναγκασμού δημοσιογράφου σε υποβολή παραίτησης.
Το συμβάν, τονίζει σε ανακοίνωση, είναι θλιβερό, ανησυχητικό και επικίνδυνο και αφήνει εκτεθειμένους τόσο τους εκδότες της "Καθημερινής", όσο και το Προεδρικό περιβάλλον.
Η Ένωση Συντακτών καλεί τους εκδότες της εφημερίδας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να διαχωρίσει τη θέση του.
 
Πηγή ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαρτίου
«Directing A Film – Γνωρίζω τον Κυπριακό Κινηματογράφο»
17:39
SΤΟP ERDOGAN: Τεράστια πινακίδα στη Νέα Υόρκη προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία
17:33
Ο Ερντογάν κάλεσε τα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας να αναπτύξουν σχέσεις με τα κατεχόμενα
17:24
Η Amazon ανοίγει στο Λονδίνο ένα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία
17:01
Απαντήσεις για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες έδωσε στην Επιτροπή Ελέγχου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
16:48
Νέα καταγγελία για βιασμό εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη
16:29
Τζ. Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα στο γήπεδο της Άγκυρας
16:20
Αρνητικός πληθωρισμός για 11ο συνεχόμενο μήνα καταγράφηκε τον Φεβρουάριο
15:53
Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού: Δεν πλήττει τα δικαιώματα παιδιών η απόφαση για rapid test
15:35
Γερμανική Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο της ΑstraZeneca αποτελεσματικό και για άτομα άνω των 65 ετών
15:11
Αναστάτωση σε λύκειο της Λεμεσού μετά από λανθασμένα θετικά rapid test
14:49
Ο ΠΟΥ καταγράφει αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη
14:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand