Καταγγελίες ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. για εκπτώσεις στην ποιοτική και ασφαλή φροντίδα των ασθενών

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταγγέλλει τον ΟΚΥπΥ για συνεχείς εκπτώσεις στην προσφορά ποιοτικής και ασφαλούς φροντίδας προς τους ασθενείς «βάζοντας υπεράνω όλων το χρήμα, ακόμη και στη δυσκολότερη δεύτερη φάση της πανδημίας του COVID – 19» και ζητά από τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα αποφορτίσουν τα νοσηλευτήρια, όπως παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, αναστολή χειρουργείων ψυχρών περιστατικών και ενέργειες για να επανέλθουν στον κλινικό χώρο  νοσηλευτές/τριες οι οποίοι/ες εργάζονται  σε γραφεία, ώστε να εξοικονομηθούν νοσηλευτές και να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι θάλαμοι COVID – 19.
 
 Σε ανακοίνωσή της, η συντεχνία αναφέρει ότι ΜΕΘ λειτουργούν υποστελεχωμένες και κάτω από τον αριθμό ασφαλείας και ότι το προσωπικό δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα στις ΜΕΘ και στη διαχείριση του COVID - 19, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Καταγγέλλει επίσης πως «λαμβάνονται αποφάσεις μέσα στα γραφεία του οργανισμού από άτομα που δεν έχουν καμιά εμπειρία στον κλινικό χώρο. Προσθέτει επί τούτου, ότι λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν άμεσα τους νοσηλευτές/τριες μέσα σε μια νύκτα, κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς να εκφράσει την άποψή  η Συντεχνία ή τουλάχιστον να ενημερωθεί, ώστε να προωθήσει τις αλλαγές και οδηγίες.
 
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. μιλά «για κακή διοίκηση που αντί να επιλύει προβλήματα τα αυξάνει, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές/τριες να επιβαρύνονται σωματικά και ψυχολογικά με επιπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών».
 
Αναφέροντας επίσης ότι έχουν καταστρατηγηθεί όλες οι συμφωνίες που έχουν γίνει, προσθέτει ότι έχουν αναπτυχθεί θάλαμοι COVID - 19 σε όλα τα νοσοκομεία στους οποίους επιβάλλεται να διαφοροποιηθεί η αναλογία στελέχωσης νοσηλευτή - ασθενούς λόγω της φύσης της νοσηλείας που παρέχουν, αλλά δεν έχουν στελεχωθεί με πρόσθετο προσωπικό.
 
Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι δημιουργήθηκε θάλαμος COVID - 19 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο οποίος έχει στελεχωθεί από το υφιστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό των ήδη υποστελεχωμένων θαλάμων, και έγιναν αποσπάσεις κοινοτικών νοσηλευτικών λειτουργών στο ίδιο νοσοκομείο για να καλυφθούν εν μέρει οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παροχή φροντίδας στους ασθενείς στην κοινότητα.
 
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταγγέλλει επίσης ότι γίνονται αποσπάσεις νοσηλευτών σε θέσεις εκτός των κλινικών χώρων π.χ. στο Υπουργείο Υγείας, στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και σε γραφεία εντός των νοσοκομείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Διακαίωση παραπονούμενου για καταχρηστικές ρήτρες τραπεζών.
14:58
Ρωσία :Ανακοίνωσε 11.565 νέα κρούσματα και 441 θανάτους
14:50
Xρυσές σφαίρες: Σάρωσε τα βραβεία η τηλεοπτική σειρά του Netflix «The Crown»
13:44
Κυριακίδου: Εφικτός ο στόχος εμβολιασμού του 70 τοις εκατόν του πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούνιο
13:26
Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ότι επενδύουν στη διχαστική όξυνση (βίντεο)
13:21
Η Γερμανία θα παρατείνει το lockdown έως 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το Focus
13:09
Αυξημένοι έλεγχοι της Αστυνομίας στη Λεμεσό λόγω κορονοϊού (βίντεο)
13:03
Η Mercedes W12, ο πρωταθλητής ανανεώνεται
12:58
Ελλάδα:Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για τον κορονοϊό
12:51
Προσφυγή ΜΚΟ στην γαλλική δικαιοσύνη για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στην Συρία
12:41
Η Ferrari επιστρέφει «εργοστασιακή» στο Le Mans 24 Hours
12:40
Β.Σιλβέστρος: Μεγάλες οι αλυσίδες μετάδοσης κορονοϊού στη Λεμεσό
12:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand