Με απομάκρυνση σκουπιδιών από ακτές και βυθό η Κύπρος γιόρτασε τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής

Απομακρύνοντας σκουπίδια από ακτές και βυθό και μετατρέποντας τα σε έργα τέχνης γιόρτασε η Κύπρος τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που μετέδωσε στο ΓΤΠ, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «AKTΗ», γιόρτασαν μαζί τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής στις 25 Σεπτεμβρίου, προωθώντας τη δράση #potavristou με απολογισμό 5,5 τόνους σκουπίδια. Η δράση αυτή στηρίχτηκε από την Πρέσβειρα Ακτής 2019 Ξένια Λοϊζίδου.

Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, με την κ. Λοϊζίδου, ενημερώθηκε για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δράσης, η οποία υλοποιήθηκε με τη συμβολή 546 εθελοντών σε όλη την Κύπρο.  Ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Λοϊζίδου ότι το Υπουργείο του βρίσκεται στην διάθεση της ΑΚΤΗΣ καθώς και όλων των περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για ανάπτυξη από κοινού πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο εορτασμού της «Μεσογειακής Ημέρας Ακτής», το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δημοσιοποίησε βίντεο με θέμα την «Έκθεση έργων τέχνης κατασκευασμένων από θαλάσσια απορρίμματα».

Στο βίντεο παρουσιάζονται αξιοθαύμαστα έργα καλλιτεχνών και μαθητών από την Κύπρο και το εξωτερικό, τα οποία κατασκευάστηκαν από θαλάσσια απορρίμματα που συλλέχθηκαν από παραλίες και τον βυθό της Κύπρου. Τα έργα αυτά εκτίθενται στο Κάστρο της Πάφου, στοχεύοντας έτσι στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Στέλλοντας το δικό του μήνυμα μέσα από το βίντεο, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, αναφέρει πως: «Ο καθένας μας και όλοι μαζί, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.  Η μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης και κατ’ επέκταση των αντίστοιχων απορριμμάτων, καθώς και η πολύ προσεκτική και ορθολογική διαχείρισή τους, μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η προστασία και η διατήρηση ενός υγιούς και καθαρού θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και δικαίωμα όλων μας, αλλά και υποχρέωση μας έναντι των μελλοντικών γενιών».

Η συγκεκριμένη δράση συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου MELTEMI, που συγχρηματοδοτείται από το Interreg Balkan-Mediterranean 2014-2020.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.