Στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα

Την οριστική απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Ελληνίδα Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία βασίστηκε στην ανάλυση δεδομένων κινητικότητας, τα οποία υποδεικνύουν ότι σημαντικός αριθμός πολιτών δεν έχει ακόμα επιστρέψει από τις διακοπές στα αστικά κέντρα κατοικίας του.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, η λειτουργία των σχολείων θα ακολουθήσει αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, με την Πολιτεία να διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Ακόμα, επικαιροποιημένες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών φορέων θα αποσταλούν στα σχολεία, ενώ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναμένεται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις ιατρών στα σχολεία για την ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, καθώς και σχετικά την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Τα νέα μέτρα λειτουργίας των σχολείων περιλαμβάνουν επίσης: διάθεση αντισηπτικών και σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών χώρων, ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου κρίνεται αναγκαίο, διαφορετικά διαλείμματα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, καθώς και λήψη μέτρων κατά τους σχολικούς εορτασμούς και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν διάθεσης των μασκών και της στελέχωσης επαρκών ομάδων καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες.

«Το νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλους μας το μεγάλο στοίχημα, επενδύοντας στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που είναι η νέα γενιά. […] Τα παιδιά να νιώθουν χαρά για την επιστροφή στο φυσικό τους χώρο και οι γονείς πρέπει να αισθάνονται απόλυτη σιγουριά για την ασφάλεια, την καθαρότητα και τον ανθρώπινο και φιλικό χαρακτήρα του σχολικού περιβάλλοντος. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί ως στυλοβάτες της κοινής προσπάθειας στο σχολείο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.