Στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων στην Ελλάδα

Την οριστική απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Ελληνίδα Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία βασίστηκε στην ανάλυση δεδομένων κινητικότητας, τα οποία υποδεικνύουν ότι σημαντικός αριθμός πολιτών δεν έχει ακόμα επιστρέψει από τις διακοπές στα αστικά κέντρα κατοικίας του.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, η λειτουργία των σχολείων θα ακολουθήσει αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, με την Πολιτεία να διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Ακόμα, επικαιροποιημένες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών φορέων θα αποσταλούν στα σχολεία, ενώ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναμένεται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις ιατρών στα σχολεία για την ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, καθώς και σχετικά την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Τα νέα μέτρα λειτουργίας των σχολείων περιλαμβάνουν επίσης: διάθεση αντισηπτικών και σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών χώρων, ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου κρίνεται αναγκαίο, διαφορετικά διαλείμματα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, καθώς και λήψη μέτρων κατά τους σχολικούς εορτασμούς και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν διάθεσης των μασκών και της στελέχωσης επαρκών ομάδων καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες.

«Το νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλους μας το μεγάλο στοίχημα, επενδύοντας στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που είναι η νέα γενιά. […] Τα παιδιά να νιώθουν χαρά για την επιστροφή στο φυσικό τους χώρο και οι γονείς πρέπει να αισθάνονται απόλυτη σιγουριά για την ασφάλεια, την καθαρότητα και τον ανθρώπινο και φιλικό χαρακτήρα του σχολικού περιβάλλοντος. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί ως στυλοβάτες της κοινής προσπάθειας στο σχολείο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

14 Αυγούστου
Α. Τσολάκης: Τραυματική εμπειρία η τραγωδία της "Helios"
12:49
Μήνυμα Δένδια για τη δεύτερη φάση της εισβολής
12:22
Χατζηπαντέλα: Πρωτοφανής για την Κύπρο η τραγωδία της Helios
11:57
Νέες καταγγελίες για απάτες μέσω διαδικτύου
11:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 14/08/2022
11:34
Καταδίκη της εισβολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
10:57
Φαβορί για τη βρετανική πρωθυπουργία η Λιζ Τρας
08:34
Πυρηνικός σταθμός: Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας - Ουκρανίας
06:43
Μαύρη επέτειος από τη συντριβή της Helios
06:38
48 χρόνια από τη δεύτερη φάση της εισβολής
06:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 14/08/2022
06:02
13 Αυγούστου
Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας - Ουκρανίας για τα πλήγματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
21:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand