Ο Δήμος Πέγειας εντείνει τις δράσεις καθαριότητας μετά την αύξηση των επισκεπτών

Η αύξηση του αριθμού επισκεπτών στον Δήμο Πέγειας κατά τις τελευταίες μέρες οδήγησε και σε αύξηση των σκουπιδιών, με τον Δήμο να αναλαμβάνει δράση και να δρομολογεί ενέργειες για διατήρηση των επιπέδων καθαριότητας.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η καθαριότητα και υγιεινή του περιβάλλοντος συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, και αποτελούν προτεραιότητα στις δραστηριότητες του Δήμου και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Ιδιαίτερα συνέχισε , επειδή η Πέγεια είναι τουριστικός προορισμός ο Δήμος θέτει στις προτεραιότητες του τα θέματα που άπτονται της καθαριότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, η τοπική αρχή προχώρησε χθες λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας των τελευταίων ημερών, στο πλύσιμο όλων των σκυβαλοδοχείων, ώστε να μην προκαλείται δυσοσμία λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών .

Επίσης, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως έγινε καταγραφή των σκυβαλοδοχείων έτσι ώστε εκεί και όπου υπάρχουν ζημιές να αντικατασταθούν με νέα.
Όλοι οι κάλαθοι συνέχισε έχουν αριθμηθεί και έχουν τοποθετηθεί σε ολικό χάρτη του Δήμου Πέγειας, ώστε να είναι σωστός και προγραμματισμένος ο καθαρισμός τους.

Για τη διατήρηση της καθαριότητας και τον ευπρεπισμό στα δημοτικά όρια εργάζονται οκτώ υπάλληλοι του Δήμου Πέγειας σε δύο συνεργεία προσθέτοντας πως κάτω από την ομπρέλα της υπηρεσίας βρίσκονται ο Επιστάτης και ο Δημοτικός Μηχανικός που επιθεωρούν και επιβλέπουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την απόδοση των υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα ανέφερε ο Δήμος Πέγειας προχωρεί σε καθαρισμό των δρόμων αλλά και στην αποκοπή των χόρτων εκεί και όπου επιβάλλεται. Ακόμη η Τοπική Αρχή διαθέτει ειδικό συνεργείο που μαζεύει δίπλα από τα σκυβαλοδοχεία έπιπλα, καναπέδες και χόρτα από τους κήπους.

Επεσήμανε πως υπάρχει το Πράσινο Σημείο που βρίσκεται στο δρόμου της Ακουρσού, 500 μέτρα από τον κύριο δρόμο του Κόλπου των Κοραλίων αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν έμαθε ακόμη να το χρησιμοποιεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Συγκλονισμένος από την περιπέτεια υγείας της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
10:18
Άτομα 13 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους
10:16
Με μαζικά πλήγματα πυροβολικού θα επιχειρήσει να προελάσει στο Ντονμπάς η Ρωσία, σημειώνουν οι Βρετανοί
09:42
Χάος στη Λιβύη
09:13
Η UNICEF προειδοποιεί για «καταστροφικά» επίπεδα παιδικού υποσιτισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών των τροφίμων
08:48
Η Αυστρία ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
08:13
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε την Ε.Ε. να πιέσει την Ουγγαρία προκειμένου να συμφωνήσει στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
08:10
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand