Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Πάφου με τον οργανισμό 'Oxygono'

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Λάρνακας και ο Μη Κερδοσκοπικός και Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Oxygono.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο μερών και η εδραίωση της κοινής προσπάθειας για αμοιβαία κατανόηση και προώθηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oxygono Γεωργία Αθανασίου».

Προστίθεται ότι «το μνημόνιο μεταξύ των δύο μερών στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου στην ευρύτερη Λάρνακα και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ειδικότερα, καλύπτει, μεταξύ άλλων, κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, συμβουλευτικές και επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας «συνεχάρη τον Οργανισμό Oxygono για τη δράση και την πορεία του αλλά και τις ποιοτικές συζητήσεις τις οποίες διεξάγει».

Από την πλευρά της, η Γεωργία Αθανασίου εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Λάρνακας για τη σύναψη του μνημονίου, τονίζοντας τη σημασία υπογραφής του, ιδιαίτερα όσον αφορά τη σειρά συζητήσεων ‘2040’. Στόχος των συζητήσεων αυτών είναι η διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου οράματος για τις τέσσερις πόλεις της Κύπρου που να υποστηρίζεται από το σύνολο των πολιτών, κάνοντας αρχή από τη Λάρνακα με το Larnaca 2040».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο οργανισμός «Oxygono απαρτίζεται από άτομα από όλους τους ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, και επαγγελματικούς χώρους. Στόχος του είναι η βελτίωση της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου στην Κύπρο και κατ’ επέκταση η επίτευξη μεταρρυθμίσεων και ο εκσυγχρονισμός της χώρας μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής, όπως την υγεία, την οικονομία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, την εξωτερική πολιτική, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα».

Ο οργανισμός «λειτουργεί ως φόρουμ για συζήτηση των διαφόρων θεμάτων, όπου περισσότερες από μία απόψεις μπορεί να είναι σωστές. Εκτός από τον Δήμο Λάρνακας, συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ, τον Δήμο Πάφου, τον Οργανισμό Νεολαίας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και αρκετούς άλλους οργανισμούς, εταιρείες και ΜΜΕ».

Το Oxygono «φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο οργανισμό μετάδοσης κουλτούρας πολιτικής ηθικής, εντιμότητας και σωστού επαγγελματισμού, ώστε να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί στην Κύπρο αυτό που καλείται ‘συλλογική πρόοδος’».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

12 Αυγούστου
Ισπανία και Πορτογαλία αναμένουν πράσινο φως από τη Γαλλία για τον αγωγό φυσικού αερίου της Ιβηρικής
20:30
Απεβίωσε o αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αντώνης Σεντώνας
20:18
500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
19:43
Μείωση κατέγραψαν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο
19:33
Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη
19:03
"Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο", διαμηνύει η Τερέζα Βίλιερς
18:26
Μεντβέντεφ: "Ατυχήματα μπορούν να συμβούν και σε ευρωπαϊκά πυρηνικά εργοστάσια", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας
17:45
Ατύχημα με αεροσκάφος του Τμήματος Δασών στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 12/08/2022
16:54
Υπό πενθήμερη κράτηση 55χρονος για διαδικτυακή απάτη
16:04
Προειδοποιήσεις και συστάσεις από το Τμήμα Δασών ενόψει Δεκαπενταυγούστου
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test τον Αύγουστο
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand