Βρετανία: Εν αναμονή οικονομικών μέτρων, ενώ οι απολύσεις πλησιάζουν τις 200.000

Σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας σε γνωστές επιχειρήσεις έχουν χαθεί στη Βρετανία λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις σχετικές ανακοινώσεις του τελευταίου διαστήματος που συγκέντρωσε η Daily Mail.

Οι απολύσεις έχουν σημειωθεί κυρίως στους τομείς της λιανικής, του τουρισμού και του ταξιδιού και στον κατασκευαστικό τομέα.

Η βρετανική εφημερίδα έχει μετρήσει 59 εταιρείες που έχουν ανακοινώσει συνολικά 195.000 απολύσεις επικαλούμενες τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου που έχει προαναγγείλει απώλειες 25.000 θέσεων εργασίας, οι Βρετανικές Αερογραμμές που κόβουν 12.000 εργαζόμενους και η Rolls-Royce με 9.000 απολύσεις.

Μόλις την περασμένη βδομάδα, μέσα σε μία ημέρα, το πολυτελές πολυκατάστημα Harrods, ο όμιλος John Lewis, τα δημοφιλή εστιατόρια Cafe Rouge και ο όμιλος καταστημάτων ένδυσης Arcadia ανακοίνωσαν συνολικά 14.000 απολύσεις.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, η διοίκηση της εξαιρετικά δημοφιλούς αλυσίδας έτοιμων γευμάτων Pret A Manger ανακοίνωσε πως κλείνει τουλάχιστον 30 καταστήματα λόγω «σημαντικής οικονομικής ζημιάς», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν 1.000 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα υπολογίζεται ότι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται σε περικοπές θέσεων εργασίας. Πλέον 2,8 εκατομμύρια πολίτες διεκδικούν το ενιαίο κοινωνικό επίδομα που καλύπτει και τους ανέργους.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ έκτακτο πρόγραμμα κάλυψης του 80% του μισθού περίπου 9,3 εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων, ένα πρόγραμμα που λήγει τον Οκτώβριο.

Επίσης, στηρίζει με έκτακτη χρηματοδότηση περίπου 2,6 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους.

Αναλυτές προειδοποιούν πως όταν αυτή η έκτακτη και πρωτοφανής κυβερνητική στήριξη ολοκληρωθεί, πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Τα στοιχεία έρχονται δύο ημέρες πριν από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για μέτρα τόνωσης της αγοράς και της οικονομίας, σε μια ομιλία που έχει χαρακτηριστεί ως «μίνι προϋπολογισμός».

Το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Σούνακ να επικεντρωθεί σε «δουλειές, δουλειές και δουλειές» με τα μέτρα που θα εξαγγείλει.

Το Υπουργείο Οικονομικών, εξάλλου, ανακοίνωσε την Κυριακή ένα πακέτο ύψους 1,57 δισεκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη των τεχνών και του θεάματος, καθώς τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι ακόμα δεν έχει επιτραπεί να ανοίξουν.

 Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.