'Πάρκο Επικονιαστών' δημιουργήθηκε κατά μήκος του ποταμού Πεδιαίου

Στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων και συγκεκριμένα των Σχεδίων Δράσης τους για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι Δήμοι Στροβόλου και Λακατάμιας, με τη στήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου, προχώρησαν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη «Πάρκου Επικονιαστών», κατά μήκος του Γραμμικού Πάρκου του Πεδιαίου ποταμού.


Ανακοίνωση αναφέρει ότι «ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο και ειδικότερα στη διάρκεια της χαλαρής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ δεν άργησε να παρατηρηθεί και η προσέλκυση επικονιαστών».

Την πρωτοβουλία για δημιουργία του «Πάρκου Επικονιαστών» αγκάλιασαν τόσο οι πολίτες των δύο δήμων όσο και η ίδια η φύση και είναι κάτι που το Ενεργειακό Γραφείο οραματίζεται να εφαρμόσει σε περισσότερα σημεία στην επικράτεια της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι δράσεις ενίσχυσης των επικονιαστών χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό δίκτυο EIT Climate-KIC, στο πλαίσιο του έργου «Plan for Nature Based Solutions in Nicosia - Λύσεις Βασισμένες στη Φύση στη Λευκωσία».

Στόχος είναι κυρίως η ενίσχυση της αστικής βιοποικιλότητας και ειδικότερα των επικονιαστών, δηλαδή των ειδών εκείνων που συμβάλλουν στη διαδικασία γονιμοποίησης των ανθοφόρων φυτών, ενισχύοντας έτσι την αναπαραγωγή και την καρποφορία τους.

Οι κύριοι επικονιαστές στην Κύπρο είναι έντομα όπως η μοναχική μέλισσα, η κοινή μέλισσα, ο βομβίνος, η νυχτοπεταλούδα και κάποια είδη πεταλούδας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:47

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
"Καμπάνα" €30.000 από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε εταιρεία για χρήση παραπλανητικής πρακτικής
11:47
Αναστασιάδης: Στην Κύπρο υπάρχει η ΑΤΑ που σε κάποιο βαθμό, ανάλογα και με τον πληθωρισμό, αναπληροί την απώλεια εισοδήματος
11:26
Ο πρόεδρος Αναστασιάσης δηλώνει "απόλυτα ικανοποιημένος" για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν κατά την οποία ηγέρθη και το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)
10:42
Συγκλονισμένος δηλώνει ο ΠτΔ από την περιπέτεια υγείας της Υπουργού Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)
10:18
Άτομα 13 ετών και άνω θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους
10:16
Με μαζικά πλήγματα πυροβολικού θα επιχειρήσει να προελάσει στο Ντονμπάς η Ρωσία, σημειώνουν οι Βρετανοί
09:42
Χάος στη Λιβύη
09:13
Η UNICEF προειδοποιεί για «καταστροφικά» επίπεδα παιδικού υποσιτισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών των τροφίμων
08:48
Η Αυστρία ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
08:13
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε την Ε.Ε. να πιέσει την Ουγγαρία προκειμένου να συμφωνήσει στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
08:10
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand