H απόφαση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου για Λιβύη

Την ξεκάθαρη άποψη ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία της Αιγύπτου έχουν τη συνταγματική και νομική άδεια να καθορίζουν πότε και πού να απαντήσουν σε αυτούς τους κινδύνους και απειλές» εξέφρασε χθες το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο, δίνοντας το «πράσινο φως» στον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ουσιαστικά σκιαγραφώντας τη Λιβύη ως την περιοχή που μπορούν να αναπτυχθούν αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η Αίγυπτος επιθυμεί με τον τρόπο αυτό να απομακρυνθούν οι παραστρατιωτικές ομάδες και τα τρομοκρατικά στοιχεία που έχουν έρθει στη Λιβύη από το εξωτερικό.

Πρόκειται για μία ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, οι Αιγύπτιοι βουλευτές τόνισαν ότι «ούτε ο αιγυπτιακός λαός απογοήτευσε τον στρατό ούτε ο στρατός απογοήτευσε ποτέ τον λαό».

Στην ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου τονίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την ειρήνη αλλά και οι απρόσκοπτες πλέον προετοιμασίες – αν χρειαστεί – και για αποστολή στρατευμάτων.

Και επισημαίνεται ότι «το αιγυπτιακό έθνος, σε όλη την ιστορία του, έχει υποστηρίξει την ειρήνη, αλλά δε δέχεται καταπατήσεις ούτε παραιτείται από τα δικαιώματά της. Η Αίγυπτος είναι εξαιρετικά ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της, τα συμφέροντά της, τους αδελφούς και τους γείτονές της από κάθε κίνδυνο ή απειλή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.