Κόκκινος συναγερμός στην Ουχάν της Κίνας λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Οι αρχές της πόλης Ουχάν και των επαρχιών Ανχούι, Ζιανγκσί και Τζεζιάνγκ στην Κίνα κήρυξαν σήμερα κόκκινο συναγερμό καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις απειλούν να προκαλέσουν υπερχείλιση των ποταμών και των λιμνών και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στην ύπαιθρο και στο διεθνές εμπόριο.

Οι αρχές της Ουχάν, στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του νέου κορωνοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, προειδοποίησαν τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης καθώς η στάθμη των υδάτων πλησίαζε με γρήγορους ρυθμούς στο μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.

Η στάθμη γιγάντιου υδροταμιευτήρα στην περιοχή αυτή, ο οποίος συγκρατεί τώρα περισσότερο νερό απ` ό,τι συνήθως για να αμβλυνθεί ο κίνδυνος πλημμυρών, βρίσκεται περισσότερο από 10 μέτρα πιο πάνω από το επίπεδο στο οποίο εκδίδεται προειδοποίηση, με την ροή των υδάτων που συρρέουν σε αυτόν τώρα να ανέρχεται σε περισσότερα από 50.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Η στάθμη της λίμνης Πογιάνγκ στην επαρχία Ζιανγκσί, η οποία σχηματίστηκε από την υπερχείλιση του Γιανγκτσέ, είναι 2,5 μέτρα πάνω από τα επίπεδα ασφάλειας. Η λίμνη έχει επίσης επεκταθεί κατά περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών και τμήματα των γύρω πόλεων έχουν πλημμυρίσει.

Ανατολικότερα οι αρχές στην περιοχή της λίμνης Τάι, η οποία βρίσκεται κοντά στην Σανγκάη, κήρυξαν επίσης κόκκινο συναγερμό καθώς η στάθμη των υδάτων της ξεπέρασε κατά σχεδόν ένα μέτρο τα επίπεδα ασφαλείας. Η θερινή περίοδος των βροχοπτώσεων στην Κίνα προκαλεί πλημμύρες σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά ο αντίκτυπος από τα προβλήματα που προκαλούν γίνεται αισθητός και σε άλλες περιοχές φέτος, την ώρα που καθίστανται πιο σημαντικά στις αλυσίδες τροφοδοσίας κινεζικά αγαθά, όπως ο Εξοπλισμός Προσωπικής Προστασίας (PPE).

"Απλώς εγείρεται άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο εδώ όσον αφορά τη μεταφορά PPE στις ΗΠΑ - και τώρα είναι η χειρότερη στιγμή για να συμβεί αυτό, αλλά αυτό αντιμετωπίζουμε τώρα", δήλωσε ο Μάικλ Άινχορν, πρόεδρος της Dealmed, μιας αμερικανικής εταιρείας προμήθειας ιατρικού υλικού, ο οποίος λαμβάνει αναλώσιμες προστατευτικές στολές και άλλα προϊόντα από την Ουχάν και κοντινές περιοχές.

"Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε προϊόντα από την περιοχή για περισσότερο από μια εβδομάδα, χρονικό διάστημα που είναι μεγάλο για την επιχείρησή μας", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν για άλλες δύο με τρεις εβδομάδες. Η οικονομική δραστηριότητα σε τμήματα της Κίνας, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, και η ζήτηση σε χάλυβα και τσιμέντο εξακολουθούν να πλήττονται από τις πλημμύρες, σύμφωνα με αναλυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Ολομέλεια ψήφισε το νόμο για τις κρατικές εγγυήσεις
21:35
Handelsblatt: Να υιοθετηθεί σε όλη τη Μεσόγειο το μοντέλο των ελληνικών covid-free νησιών
21:17
«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας
21:04
Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ υπέγραψε το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία
20:49
Γαλλία: Σταδιακή άρση των μέτρων από τις αρχές Μαΐου
20:28
Triggs: Πρόσβαση στο άσυλο & βελτίωση συνθηκών αιτητών στην Κύπρο
20:15
Η Σλοβακία απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία
20:07
Ένας θάνατος και 927 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
20:04
Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις
19:52
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand