Κόκκινος συναγερμός στην Ουχάν της Κίνας λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Οι αρχές της πόλης Ουχάν και των επαρχιών Ανχούι, Ζιανγκσί και Τζεζιάνγκ στην Κίνα κήρυξαν σήμερα κόκκινο συναγερμό καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις απειλούν να προκαλέσουν υπερχείλιση των ποταμών και των λιμνών και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στην ύπαιθρο και στο διεθνές εμπόριο.

Οι αρχές της Ουχάν, στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του νέου κορωνοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, προειδοποίησαν τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης καθώς η στάθμη των υδάτων πλησίαζε με γρήγορους ρυθμούς στο μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.

Η στάθμη γιγάντιου υδροταμιευτήρα στην περιοχή αυτή, ο οποίος συγκρατεί τώρα περισσότερο νερό απ` ό,τι συνήθως για να αμβλυνθεί ο κίνδυνος πλημμυρών, βρίσκεται περισσότερο από 10 μέτρα πιο πάνω από το επίπεδο στο οποίο εκδίδεται προειδοποίηση, με την ροή των υδάτων που συρρέουν σε αυτόν τώρα να ανέρχεται σε περισσότερα από 50.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Η στάθμη της λίμνης Πογιάνγκ στην επαρχία Ζιανγκσί, η οποία σχηματίστηκε από την υπερχείλιση του Γιανγκτσέ, είναι 2,5 μέτρα πάνω από τα επίπεδα ασφάλειας. Η λίμνη έχει επίσης επεκταθεί κατά περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών και τμήματα των γύρω πόλεων έχουν πλημμυρίσει.

Ανατολικότερα οι αρχές στην περιοχή της λίμνης Τάι, η οποία βρίσκεται κοντά στην Σανγκάη, κήρυξαν επίσης κόκκινο συναγερμό καθώς η στάθμη των υδάτων της ξεπέρασε κατά σχεδόν ένα μέτρο τα επίπεδα ασφαλείας. Η θερινή περίοδος των βροχοπτώσεων στην Κίνα προκαλεί πλημμύρες σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά ο αντίκτυπος από τα προβλήματα που προκαλούν γίνεται αισθητός και σε άλλες περιοχές φέτος, την ώρα που καθίστανται πιο σημαντικά στις αλυσίδες τροφοδοσίας κινεζικά αγαθά, όπως ο Εξοπλισμός Προσωπικής Προστασίας (PPE).

"Απλώς εγείρεται άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο εδώ όσον αφορά τη μεταφορά PPE στις ΗΠΑ - και τώρα είναι η χειρότερη στιγμή για να συμβεί αυτό, αλλά αυτό αντιμετωπίζουμε τώρα", δήλωσε ο Μάικλ Άινχορν, πρόεδρος της Dealmed, μιας αμερικανικής εταιρείας προμήθειας ιατρικού υλικού, ο οποίος λαμβάνει αναλώσιμες προστατευτικές στολές και άλλα προϊόντα από την Ουχάν και κοντινές περιοχές.

"Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε προϊόντα από την περιοχή για περισσότερο από μια εβδομάδα, χρονικό διάστημα που είναι μεγάλο για την επιχείρησή μας", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν για άλλες δύο με τρεις εβδομάδες. Η οικονομική δραστηριότητα σε τμήματα της Κίνας, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, και η ζήτηση σε χάλυβα και τσιμέντο εξακολουθούν να πλήττονται από τις πλημμύρες, σύμφωνα με αναλυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Σε 64 σημεία μπορείτε να εξεταστείτε αύριο, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
17:45
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης
16:53
«Ντροπιαστική» εικόνα αποκόμισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος από δεξαμενές χοιρολυμάτων στην Κάτω Μονή
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand