Τις επόμενες εβδομάδες η έκθεση της Ελεγκτικής Υπ. για συμβάσεις, τεστ κορονοϊού, εξοπλισμό

Τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις συμβάσεις, τις διαγνωστικές εξετάσεις και τον εξοπλισμό που αγόρασε η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Μάριος Πετρίδης, λειτουργός ελέγχου και εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Σε σχέση με τους ελέγχους μας οι οποίοι είναι σε εξέλιξη σχετικά με το Υπουργείο Υγείας και με τις συμβάσεις οι οποίες έχουν συναφθεί εν καιρώ πανδημίας είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η σχετική έκθεση εφόσον σταλούν κάποια στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων δύο με τριών εβδομάδων, νοουμένου ότι έχουμε τα στοιχεία εγκαίρως», ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Διευκρίνισε ότι η έκθεση θα αφορά το ζήτημα των συμβάσεων, των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού και θέματα εξοπλισμού όπως είναι οι μάσκες.

Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης, «έχουμε στείλει υπενθυμίσεις στον ΟΚΥπΥ, ο οποίος δυστυχώς δεν μας έχει απαντήσει εγκαίρως».  Αναμένουμε απάντηση, είπε, «αν δεν μας απαντήσει, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι με βάση τη διαδικασία μας να εκδώσουμε έκθεση χωρίς τα σχόλια του».

Εάν απαντήσει εγκαίρως, είπε, τότε θα ενσωματωθούν τα σχόλια του στο κείμενο της έκθεσης, θα αποσταλούν για κάποια τελική διαμόρφωση γνώμης και στη συνέχεια θα είναι έτοιμη η έκθεσή μας προς δημοσιοποίηση και προς συζήτηση σε όποια επιτροπή του κοινοβουλίου το επιθυμεί.

Σε ερώτηση αν έχουν εξαχθεί οποιαδήποτε συμπεράσματα που δεν εξαρτώνται από τις απαντήσεις που αναμένει η Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «συνήθως η διαδικασία μας είναι ότι θα περιμένουμε μέχρι την έκδοση της τελικής έκθεσης. Είτε αυτή θα έχει τα σχόλια των αρμοδίων, είτε δεν θα τα έχει διότι θα έχουν καθυστερήσει να τα υποβάλουν».  

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:44

Τελευταιες Ειδησεις

01 Ιουλίου
Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
21:46
Αισιόδοξος ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβλημάτων που προκαλούν η πανδημία και η ρωσική εισβολή, δήλωσε ο ΠτΔ
21:32
ΠτΔ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό, δεν χρειάζεται ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου
20:55
H Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει και να συλλάβει φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία
20:53
Παραβίαση των κανονισμών τοπικού δήμου του Λονδίνου η έπαρση της σημαίας του ψευδοκράτους, αποφάνθηκε έρευνα
20:21
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα έθνος που αναγεννήθηκε από τις στάκτες του και παντού είναι έτοιμη να διεκδικήσει νίκες
19:55
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών στη Βρετανία ο Κρις Πίντσερ
19:30
Η κρίση με τις ακυρώσεις πτήσεων αεροπορικών εταιριών επηρέασε σήμερα και την Κύπρο
18:39
Ο Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν γίνεται αποδεκτή
18:13
ΑΚΕΛ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν αμέσως την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις
17:58
Τη θέση για διχοτόμηση και συνεργασία δύο κρατών ανέλυσε ο Τατάρ στη συνάντηση με τον Μίροσλαβ Γέτζια
17:47
Διάβημα προς το Ρώσο πρέσβη για την απέλαση οχτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία επέδωσε το Ελληνικό ΥΠΕΞ
17:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand