Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για φωτιά στην περιοχή Αγλαντζιάς στα κατεχόμενα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, φωτιά σε ξηρά χόρτα πλησίον του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Βασιλικού και σε βλάστηση στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή για φωτιά στα κατεχόμενα στην περιοχή Αγλαντζιάς.Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία γύρω στις 17:18 τέθηκε σε επιφυλακή μετά από πυρκαγιά στα κατεχόμενα σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση βορειοανατολικά της λεωφόρου Λάρνακας στην Αγλαντζιά. Τρία πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών παρέμειναν σε επιφυλακή πριν την νεκρή ζώνη με συνοδεία οχήματος των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τις 18:55 όταν η πυρκαγιά στα κατεχόμενα κατασβέστηκε.

Στις 07:53 χθες το πρωί έσπευσε για πυρκαγιά σε βενζινοκίνητο όχημα  θαλάσσης Four Wings H200 το οποίο βρισκόταν σε τρόλεϊ μεταφοράς σκαφών στον ποταμό Λιοπετρίου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.  Η πυρκαγιά σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από τον ιδιοκτήτη και παρευρισκόμενους με την χρήση νερού από την θάλασσα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων και σπινθηρισμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι από την πυρκαγιά και την θερμότητα σοβαρή ζημιά έπαθαν τα πισινά καθίσματα και μέρος του σκάφους. Ελαφριά ζημιά έπαθε η ηλεκτρική εγκατάσταση της μηχανής

Αναφορικά με τη φωτιά στην περιοχή Βασιλικού, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις 14:53 ανταποκρίθηκε για κατάσβεση σε φωτιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ακακίες και ελαιόδεντρα έξω από τον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, 2  από την ΕΜΑΚ και από 1 από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:30. Προσθέτει ότι στην πυρόσβεση συνέβαλε και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί.  Η φωτιά κατέκαυσε περίπου 9 δεκάρια. Διευκρινίζεται ότι δεν κινδύνευσε καθόλου ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός και ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σε ότι αφορά τη φωτιά σε υδροβιότοπο με  ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση ακακίες και καλαμιώνα στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε στις 17:31 με 6 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και επιπρόσθετα  4 από Τμ. Δασών, 1 από Ταμείο Θήρας, 2 προωθητές γαιών από Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, 1 βυτιοφόρο όχημα από Δήμο Λάρνακας και η Πολιτική Άμυνα 2 Φ.Μ.Π. με 14 άτομα. Επιπρόσθετα συνέβαλε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι και η ιδιομορφία της περιοχής. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων και τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:19. Στο χώρο παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύκτας και συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 01:50  ξέσπασε πυρκαγιά  σε ξύλινο κτηνοτροφικό υποστατικό  με ζώα κατασκευασμένο με ξύλινο σκελετό και τσίγκους στην κτηνοτροφική περιοχή Κοφίνου και για την κατάσβεση ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:25. Το υποστατικό ήταν ανοικτού τύπου και δεν επηρεάστηκαν τα ζώα που ήταν εντός. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Αναφέρεται επίσης σε φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο 12 θέσεων, στις 4:47 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αγίου Μάμμαντος στο Τραχώνι στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:26. Το λεωφορείο υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Οι Βρετανικές Βάσεις θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς καθότι ο χώρος εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε τομέα επιχειρησιακής ευθύνης τους.

Συνολικά, από τις 06.00 της 23ης Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Μαΐου 2020 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις  και 2 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:04

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Kανένας θάνατος-117 νέα κρούσματα κορονοϊού
21:07
Κομισιόν:Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και ο ρόλος της ΕΕ χρήζει προσεκτικής ανάλυσης
18:24
Η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντιστρατεύτηκε τον νόμο, λέει ο ΥΠΕΣ, απάντηση και για το θέμα της Σύριας εγκυμονούσας
18:05
Eλλάδα-κορονοϊός: 3.040 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι
17:49
Aνάλυση: Γιατί η Γαλλία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον Ινδο-Ειρηνικό
17:36
Χιλή – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη χώρα – Πάνω από 6 Ρίχτερ η πρώτη μέτρηση
17:03
Τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε με Χριστοδουλίδη ο Δένδιας, σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη
16:50
Στα 91 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι δαπάνες του κράτους για την προσφυγική τoυ πολιτική
16:27
Δυσαρέσκεια Μόσχας προς Άγκυρα για τη μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία
16:07
Αναστολή τριών εκποιήσεων κύριας κατοικίας κατόπιν παρέμβασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου
15:49
Για 3η δόση στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παρέλθουν 4 εβδομάδες, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας
15:32
Ευρωπαϊκό «φρένο» στις συνομιλίες με ΗΠΑ για εμπόριο λόγω AUKUS
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand