Μέτρα αντίδρασης στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του αέρα

Μέτρα αντίδρασης κατά της συνεχιζόμενης ρύπανσης του αέρα στο Γ’ Δημοτικού Σχολείο Ιδαλίου αποφάσισε το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Συνδέσμου, σε εξ αποστάσεως συνεδρία, συζήτησε εκτενώς το τεράστιο πρόβλημα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί το σχολείο και την Ενορία γενικότερα, σε σχέση με τη ρύπανση του αέρα που προκαλείται από τη λειτουργία δύο βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ασφάλτου με την καύση μαζούτ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19 και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επαναλειτουργία των σχολείων στις 21/5/20 το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων αποφάσισε διήμερη αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με διήμερη απόχη από τα μαθήματα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας "για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά" σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.

«Το υγειονομικό πρωτόκολλο που αναμένεται να εφαρμοστεί αναφέρει ανάμεσα σ’ άλλα ότι τα παράθυρα θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για φυσικό εξαερισμό. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στη δική μας περίπτωση ενόσω τα εργοστάσια παραγωγής ασφάλτου βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία», αναφέρεται.

Το ΔΣ αποφάσισε, επίσης, να εξετάσει τη λήψη δυναμικών μέτρων τον Σεπτέμβρη σε περίπτωση που μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν επιτευχθεί λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης του αέρα που προκαλείται από τη λειτουργία των δύο βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ασφάλτου με την καύση μαζούτ. Σε τέτοια περίπτωση, ο Σύνδεσμος Γονέων θα καλέσει εκ νέου τους γονείς για τη λήψη ακόμα πιο δυναμικών μέτρων.

«Ζητάμε επιτακτικά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών μας», αναφέρεται, τέλος.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:10

Τελευταιες Ειδησεις

05 Ιουλίου
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
09:00
Μπουρκίνα Φάσο: 34 νεκροί σε δύο επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές
08:51
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιφέρειες του βορρά στην Ιταλία
08:07
Η συγκινητική Ομονοιάτικη βραδιά (πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)
07:52
Στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης
07:48
Ο ΠτΔ Προεδρεύει σήμερα το πρωί σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια
07:16
​​​ Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9 το πρωί οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών
07:08
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ
06:44
Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
06:35
Στο Ντόνετσκ μεταφέρθηκε το επίκεντρο των εχθροπραξιών του πολέμου στην Ουκρανία
06:20
Εφιαλτική νύχτα για την Άμφισα στην Ελλάδα
06:02
04 Ιουλίου
Πίεση από Τσαβούσογλου για τα F-16 και επίθεση στον Μητσοτάκη – «Ενοχλημένος ο Ερντογάν» απαντά η Αθήνα
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand