Διαδικτυακά συνεχίζει το έργο του το θέατρο Ριάλτο

Αναδιοργανώνει τις δράσεις του το θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, ωστόσο συνεχίζει να προσφέρει πολιτιστικό θέαμα μέσα από το διαδίκτυο και το λογαριασμό του στο Youtube, με οπτικοακουστικό υλικό από παλαιότερες στιγμές και εκδηλώσεις του.


Ανακοίνωση αναφέρει πως οι επιπτώσεις από τον COVID-19 στην οικονομία, αλλά και στο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο φαντάζουν ανυπολόγιστες, "ενώ η δημιουργία και πολιτιστική παραγωγή στον τόπο μας έχουν ουσιαστικά εξαφανισθεί".

Το Θέατρο Ριάλτο προχωρεί στον επαναπρογραμματισμό του, στο πλαίσιο των εξελίξεων και κυβερνητικών οδηγιών, "ο οποίος θα διατρέχεται όσο είναι απαραίτητο, από τη φυσική απόσταση, αλλά όχι την κοινωνική απόσταση" και οι δράσεις του αναδιοργανώνονται ώστε "να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις λόγω COVID-19 και στον τρόπο πρόσληψης των πολιτισμικών εμπειριών από το κοινό, στηρίζοντας τη συνέχιση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας στον τόπο μας".

Σημειώνεται πως "μετά το κλείσιμο του θεάτρου, έγνοια μας ήταν η αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού μας καναλιού" ( Rialto Theatre Limassol στο Youtube) και προς το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί η παρουσίαση γιορταστικών στιγμών και εκδηλώσεων του Ριάλτο αλλά και προτάσεων άλλων διοργανωτών, "σε μια προσπάθεια να μείνουμε δίπλα στις τέχνες, στους δημιουργούς αλλά και στον καθένα, από τους χιλιάδες θεατές μας".

Η ψηφιακή συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, στην επικοινωνία και ανταλλαγή μέσω παραστάσεων χορού, μουσικής και θεάτρου σε ένα εναλλακτικό προγραμματισμό μέχρι την επιστροφή στη φυσική συνάντηση, προστίθεται.

"Το Θέατρο Ριάλτο λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχεδιάζει ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στην κυπριακή δημιουργία με τρόπους που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του Θεάτρου", αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ δεν αποκλείει, σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι δράσεις του να πραγματοποιηθούν αρχικά σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, μέσω του ψηφιακού του καναλιού και ζωντανών μεταδόσεων ( live streaming).

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς, μουσικούς για το Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου", που φέτος τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει αποκλειστικά μουσικά σχήματα από την Κύπρο, ενώ σύντομα θ` ανακοινωθούν και άλλα ανάλογα προγράμματα από διάφορες παραστατικές τέχνες.

Το Θέατρο καταβάλλει παράλληλα κάθε προσπάθεια, επαναπρογραμματισμού και υλοποίησης όλων των παραστάσεων, παραγωγών και συνδιοργανώσεων που αναβλήθηκαν, ενισχύοντας πρωτίστως την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:43

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.