Κορονοϊός: Προβλέψεις για πολύ περισσότερους θανάτους στο ΗΒ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο εκ των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης Τζόνσον, καθηγητής Τζέρεμι Φάραρ.

Ο διευθυντής του οργανισμού Wellcome Trust και ειδικός στις πανδημίες Βρετανός καθηγητής δήλωσε την Κυριακή στο BBC ότι ο αριθμός των σχεδόν χιλίων νεκρών την ημέρα που είχε καταγραφεί το περασμένο τριήμερο δείχνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα.

«Οι αριθμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Ελπίζω ότι πλησιάζουμε στη μείωση των αριθμών. Αλλά ναι, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να είναι σίγουρα μία από τις χειρότερα, αν όχι η χειρότερα επηρεασμένη χώρα στην Ευρώπη», είπε ο καθηγητής Φάραρ.

Ο ίδιος αντιπαρέβαλε την εικόνα στη Βρετανία με εκείνη των συγκριτικά πολύ λιγότερων θανάτων στη Γερμανία, παραδεχόμενος ότι εκεί απέδωσε το μαζικό πρόγραμμα διαγνωστικών ελέγχων του πληθυσμού, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των επαφών των φορέων.

Οι δηλώσεις του καθηγητή Φάραρ ήρθαν ενώ γίνονται όλο και πιο επίμονες οι ερωτήσεις προς τη βρετανική Κυβέρνηση για το κατά πόσο ήταν λανθασμένες οι υποδείξεις των επιστημονικών συμβούλων της που οδήγησαν στην καθυστερημένη σε σύγκριση με άλλες χώρες λήψη μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

Καθημερινές είναι επίσης οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για την αργοπορία στη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας που αναφέρονται από γιατρούς νοσηλευτές και εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής περίθαλψης.

Ο καθηγητής Τζον Άστον, πρώην περιφερειακός διευθυντής δημόσιας υγείας για τη ΒΑ Αγγλία, σχολίασε ότι όλα ξεκίνησαν από τον μη έγκαιρο σχεδιασμό από τη βρετανική κυβέρνηση, που οδήγησε μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση παραγγελίας απαραίτητων συσκευών και αναλώσιμων υλικών για το NHS.

Η Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Συλλόγου Χειρουργών Σου Χιλ, εξάλλου, επέκρινε τον «πολιτικό επικοινωνιακό» χαρακτήρα των καθημερινών ενημερωτικών συνεντεύξεων Τύπου από υπουργούς για τον κορονοϊό, καθώς θεωρεί ότι επιχειρούν να καλύψουν την υστέρηση στη δράση της κυβέρνησης. Η ίδια εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων στη χώρα θα φτάσει τους 30.000.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά ήδη πάνω από 10.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Κατά τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επανέλαβε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών του NHS, τονίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.