Καθ.Καραγιάννης:Θα ήταν αυτοκτονία μη παράταση των μέτρων πέραν της 13ης Απριλίου

Θα ήταν αυτοκτονία αν δεν παρατείνουμε τα περιοριστικά μέτρα πέραν της 13ης Απριλίου οπότε και λήγουν τα σχετικά διατάγματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί κρουσμάτων που παρουσιάζονται αυτή την στιγμή επιβάλλουν τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων.

Προς τον σκοπό αυτό, σημείωσε, η Συμβουλευτική Επιτροπή έχει ήδη προβεί σε σχετικές ενημερώσεις τόσο στον Υπουργό Υγείας και κατ΄ επέκταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Τα μέτρα οπωσδήποτε πρέπει να επεκταθούν γιατί αυτό επιβάλλεται στην δεδομένη κατάσταση. Δεν είναι καθόλου συνετό να χαλαρώσουμε τα περιοριστικά μέτρα από την στιγμή που βλέπουμε να υπάρχει υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Θα ήταν αυτοκτονία», επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Καθηγητής Καραγιάννης, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι την κορύφωση των κρουσμάτων που είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα είναι.«Οι αριθμοί μας έχουν σκαμπονεβάσματα επί καθημερινής βάσης. Χρειαζόμαστε ακόμη δυο εβδομάδες για να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Δεν μπορεί κανένας να πει αυτή τη στιγμή πότε θα υπάρξει κορύφωση», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα, οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, να διατηρηθούν κάτω από τα 20 ημερησίως.«Ήδη είμαστε στα 230 κρούσματα σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων. Ελπίζω σε δύο εβδομάδες να μην τα διπλασιάσουμε. Με τα περιοριστικά μέτρα αισιοδοξώ ότι αυτό δεν θα γίνει», σημείωσε.

Η χλωροκίνη στις θεραπευτικές κατευθυντήριες γραμμές από το Υπουργείο Υγείας

Η χλωροκίνη, είπε ο Καθηγητής Καραγιάννης, περιλαμβάνεται στις θεραπευτικές κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σε όλους τους γιατρούς της πρώτης γραμμής και ήδη χρησιμοποιείται.Σύμφωνα με τον Καθηγητή Καραγιάννη, χρησιμοποιούνται επίσης, αντιβιοτικά, αντιγριππικά και αντιρετροϊκά φάρμακα.«Η χλωροκίνη είναι ένα από τα κύρια φάρμακα που χρησιμοποιούνται διεθνώς. Την θέσαμε κι εμείς στον θεραπευτικό αλγόριθμο. Οι οδηγίες είναι να δίνεται από τους γιατρούς στα πιο πρώιμα στάδια της νόσου, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση της υγείας του ασθενή», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.