Κούσιος: Το ΑΚΕΛ οδήγησε στην καταστροφή το Κρατικό Σφαγείο Κοφίνου

Το ΑΚΕΛ, το κόμμα που ως Κυβέρνηση οδήγησε σε οικονομική καταστροφή, ανάμεσα σε άλλα, και το Κρατικό Σφαγείο Κοφίνου, καθιστώντας αναπότρεπτο το κλείσιμο του, καταγγέλλει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι με δική της ευθύνη το ιδιωτικό σφαγείο CYPRA, απέκτησε δεσπόζουσα θέση, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σε γραπτή απάντηση του στο ΑΚΕΛ, για το Κρατικό Σφαγείο Κοφίνου, ο κ. Κούσιος αναφέρει πως «τα γεγονότα είναι αμείλικτα», σημειώνοντας ότι «το ΑΚΕΛ είναι που οδήγησε στην καταστροφή το Κρατικό Σφαγείο Κοφίνου».
 
Στην απάντηση του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθυμίζει, όπως αναφέρει, στο ΑΚΕΛ ότι η ανταγωνιστική θέση του Κρατικού Σφαγείου είχε αρχίσει να υπονομεύεται από το 2003, με την απελευθέρωση της αγοράς, για να προσθέσει πως «το ΑΚΕΛ από το 2004 μέχρι το 2013 είχε στα χέρια του το Υπουργείο Εσωτερικών, στην ευθύνη του οποίου υπάγετο το σφαγείο».
 
Όπως συμπληρώνει «αφήνοντας το να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, στο τέλος του 2012 το Σφαγείο Κοφίνου έφτασε να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 30 εκ. ευρώ, τις οποίες δεν μπορούσε να αποπληρώσει σε καμία περίπτωση», για να σημειώσει ότι «οι συσσωρευμένες ζημιές του σφαγείου, είχαν αυξηθεί στα 40 εκατομμύρια ευρώ και συνέχιζαν να αυξάνονται με ρυθμό  4-5 εκατομμύρια τον χρόνο».
 
«Κατά τη δική τους διακυβέρνηση το Σφαγείο Κοφίνου είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει  ούτε την ΑΗΚ, ενώ υπήρξε και μπαράζ απολύσεων εργαζομένων. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και κρατικής χορηγίας, που επεδίωξαν πολύ αργά, αλλά και λανθασμένα να εφαρμόσουν, αμφισβητήθηκε επί δικής τους διακυβέρνησης από την εταιρεία CYPRA και η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Επίσης, σημειώνει ότι «ως αποτέλεσμα η Επιτροπή αποφάσισε πως όχι μόνο ήταν παράνομη η κρατική επιδότηση, αλλά επέβαλλε, ήδη, από το 2010 στην Κυπριακή Δημοκρατία να ανακτήσει τις επιχορηγήσεις που είχε δώσει προς το σφαγείο, κάτι  που ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο και οδήγησε τελικά στο κλείσιμο του σφαγείου το Φθινόπωρο του 2013, εν μέσω της οικονομικής κρίσης».

«Αν λοιπόν υπάρχει σήμερα θέμα δεσπόζουσας θέσης του συγκεκριμένου σφαγείου, το ΑΚΕΛ ας κοιτάξει τα έργα και τις ημέρες του και ας αναλογιστεί τις ευθύνες του», αναφέρει.

Εξάλλου, παραπέμπει σε διαδικτυακό σύνδεσμο της σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς επιβεβαίωση των γεγονότων, στην οποία όπως αναφέρει, «περιγράφεται λεπτομερώς η ανικανότητα του ΑΚΕΛ να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και σε αυτό τον τομέα».

Ο διαδικτυακός σύνδεσμος που δίδει στη δημοσιότητα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι: https://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/240399/240399_1623863_46_3.pdf

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:31

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Ο Ναφτάλι Μπένετ ορκίζεται πρωθυπουργός του Ισραήλ
21:30
G7: Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι «δεν επιζητεί τη σύγκρουση» με την Κίνα
21:07
Kανένας θάνατος- 33 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:35
G7: Οι πλούσιες χώρες ενώνονται για τα εμβόλια και την προστασία του κλίματος
20:17
Mπάιντεν:Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε σειρά θεμάτων
20:00
Επιστολή Δένδια στον Οσμάνι για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
19:48
Ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί «ιερή υποχρέωση» την υπεράσπιση συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση
19:00
Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Τρόοδος
18:31
Μακρόν: Η G7 «δεν είναι μια λέσχη εχθρική προς την Κίνα»
18:25
Κορονοϊός-Ελλάδα: 297 νέα κρούσματα, 358 διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι
17:58
Ερντογάν: Ελπίζω η συνάντηση με Μπάιντεν να κάνει την 24η Απριλίου να ξεχαστεί
17:43
Ιταλία: Άνδρας με ψυχικά προβλήματα δολοφόνησε δυο παιδιά και έναν ηλικιωμένο σε προάστιο της Ρώμης
17:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand