Οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων

Τις συγκεκριμένες του δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (21 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου) ανακοίνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος, με φετινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα (Invisible waste)».

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι παράλληλα με φιλμάκια και σποτ στα ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα από το πρόγραμμα Life Cyclamen στις 26 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή δικαιούχων από τα προγράμματα LIFE. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας Έργα LIFE από Ελλάδα και Κύπρο οι δικαιούχοι θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη μείωση αποβλήτων.

Παράλληλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος προσκάλεσε τις σχολές μαγειρικής, τις εκπομπές μαγειρικής των τηλεοπτικών σταθμών, εστιατόρια/ξενοδοχεία κλπ να εντάξουν στο πλαίσιο της διδασκαλίας τους, των εκπομπών τους και μενού τους , νέες τακτικές για μείωση των τροφίμων που απορρίπτονται, δημιουργώντας νέα πιάτα είτε από περισσεύματα τροφίμων, είτε από τρόφιμα τα οποία σε άλλη περίπτωση θα πετάγονταν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Προσκάλεσε, επίσης, όλες τις επιχειρήσεις (καφετέριες, καφεστιατόρια, κλπ) που προσφέρουν ροφήματα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, όπως εφαρμόσουν νέες τακτικές για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, με την εισήγηση όπως προτρέπονται οι πελάτες να αγοράζουν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια ή να φέρνουν μαζί τους τα δικά τους, για να τοποθετηθεί το ρόφημα τους από το μαγαζί της αρεσκείας τους, δίνοντας τους ως κίνητρο, να λαμβάνουν το ρόφημα τους με μειωμένη τιμή ή να παρέχονται σκεύη επαναχρησιμοποιήσιμα (όχι μιας χρήσης), στους πελάτες που απολαμβάνουν το ρόφημα τους στον χώρο της επιχείρησης.

Όλες οι δράσεις καταγράφονται και δημοσιοποιούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ewwr.eu η οποίαέχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό και λειτουργεί ως μέσο καταγραφής και διαχείρισης των δράσεων, προβολής τους, προώθησης διαθέσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων, κλπ.

Πέρσι, είχαν καταγραφεί 16.570 δράσεις σε όλη την Ευρώπη, από τις οποίες οι επτά ήταν από την Κύπρο. Φέτος πραγματοποιούνται έντεκα δράσεις από την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:32

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Με εκπληκτικό Τζορτζ, μείωσαν σε 2 -1 οι Κλίπερς στη σειρά με τους Σανς, 106 -92
12:17
Αεκτζής μέχρι το 2023 ο Χριστοφόρου
12:10
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Τσεχία προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές
12:09
Ανησυχία για την κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ
11:55
Γιβραλτάρ: Χαλάρωσε η νομοθεσία για τις αμβλώσεις
11:50
Συνωστισμός και ένταση στο εμβολιαστικο κέντρο στο λιμάνι της Λαρνακας
11:34
Οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών διερευνά η Αστυνομία Πάφου
11:07
Αυστηρή προειδοποίηση ECDC για τον έλεγχο της διάδωσης της παραλλαγής "δέλτα"
10:50
Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα γα δημόσια λογοδοσία και πλήρη διαφάνεια, είπε ο Κωστής Ευσταθίου
10:34
Homo Nesher Ramla: Ο πιθανός πρόγονος των Ευρωπαίων Νεάντερταλ στο Ισραήλ (VID)
10:32
Πυρηνική συμφωνία: Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
10:17
Επιστρέφουν στον Λίβανο οι μετανάστες που εντοπίστηκαν την Πέμπτη ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
09:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand