Νεκροί δύο μαθητές Λυκείου στη Σάμο -Τοίχος τους καταπλάκωσε μετά τον σεισμό

​Δύο μαθητές Λυκείου, νεκροί, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού, 6,7 ρίχτερ, ο οποίος συγκλόνισε τη Σάμο, λίγο πριν από τις δύο.

Τα παιδιά, δεκαπέντε και δεκαεπτά ετών, καταπλακώθηκαν από τοίχο παλιού κτιρίου, μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, την ώρα που κατευθύνονταν προς την παραλία.
Ακόμα ένα παιδί, δεκατεσσάρων ετών, τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα όταν καταπλακώθηκε από μπάζα που έπεσαν από κτίριο.Αποφασίστηκε να γίνει διακομιδή του παιδιού στην Αθήνα με αεροσκάφος Σε-130 για να αντιμετωπιστούν σε εξιδεικευμένο νοσοκομείο τα τραύματά του.Στην Αθήνα, με το ίδιο αεροσκάφος, θα μεταφερθεί και εξηντα-τριάχρονη η οποία έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.
Αλλά επτά άτομα έχουν τραυματισθεί.
Από το σεισμό κατέρρευσαν παλαιά κτίρια και εκκλησία ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε δέκα-εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός από τη Κρήτη μέχρι την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία ενώ προκάλεσε και μικρό τσουνάμι.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των δύο μαθητών.
Οι λέξεις, όπως έγραψε στο twitter, είναι πολύ φτωχές, για να περιγράψουν όσο νοιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών.
Λίγο μετά τις έξι έφθασε στη Σάμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής ειδικού κλιμακίου και διασώστες.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:55

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.