Εξετάστηκαν για COVID-19 οι περισσότεροι μαθητές στα σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς

Με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομου Προδρόμου, έχουν υποβληθεί σε τεστ για COVID-19 τα περισσότερα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς, ανέφερε η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς, Ευλογία Νεοφύτου, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι βρίσκονται στην τελική φάση της διενέργειας των δωρεάν δειγματοληπτικών εξετάσεων.

Σε δηλώσεις της η κ. Νεοφύτου ανέφερε ωστόσο πως καθυστερεί η ιχνηλάτιση, καθώς άτομα τα οποία έχουν παραμείνει στο σπίτι μετά από επαφές, περιμένουν ακόμη και μετά την 12η ημέρα να υποβληθούν στην σχετική δειγματοληψία.

Επί τούτου, η κ. Νεοφύτου είπε ότι έχει αποστείλει προσωπικό μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας και εξέφρασε την ελπίδα για την άμεση ανταπόκρισή του, για επίσπευση αυτών των τεστ, ώστε να μπορέσουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα παιδιά που είναι αρνητικά στον κορωνοϊό να επιστρέψουν στα σχολεία και στις τάξεις τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις σημερινή δωρεάν δειγματοληπτική εξέταση ογδόντα περίπου μαθητών του Δημοτικού σχολείου Πόλης Χρυσοχούς, λέγοντας πως πρόκειται για μαθητές της Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Επίσης υποβάλλεται στην εξέταση και επιπρόσθετος αριθμός μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Πόλης Χρυσοχούς, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να υποβληθούν στα σχετικά τεστ την περασμένη Τρίτη.

Στόχος μας είναι να διενεργηθούν τα τεστ σε ολόκληρο τον αριθμό των μαθητών και να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα με άτομα καθαρά από COVID-19 στα σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς , κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:55

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Με μαζικά πλήγματα πυροβολικού θα επιχειρήσει να προελάσει στο Ντονμπάς η Ρωσία, σημειώνουν οι Βρετανοί
09:42
Χάος στη Λιβύη
09:13
Η UNICEF προειδοποιεί για «καταστροφικά» επίπεδα παιδικού υποσιτισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών των τροφίμων
08:48
Η Αυστρία ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
08:13
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε την Ε.Ε. να πιέσει την Ουγγαρία προκειμένου να συμφωνήσει στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
08:10
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand